Apple bate Samsung la ea acasă

octombrie 27 18:42 2014

Stire IT de ultima ora: Apple bate Samsung la ea acasă

iPhone 6 se va lansa în Coreea pe data de 31 octombrie, iar Apple a obținut o victorie timpurie, iPhone6 și iPhone 6 Plus înregistrând mai multe precomenzi decât Samsung Galaxy Note 4.

apple-iphone-ipad-studiu_thumb.jpg

Desigur, putem spune că aici este vorba de două telefoane împotriva unuia singur. Însă Coreea este piața de acasă a celor de la Samsung, locul unde sunt cei mai puternici. Să fie depășiți de Apple chiar în Coreea, indiferent de faptul că aceștia aruncă la bătaie două telefoane, ar trebui să fie un șoc pentru Samsung.

Pe 24 octombrie, în urmă cu trei zile, au început precomenzile pentru iPhone 6 și fratele lui mai mare iPhone 6 Plus. Ce a urmat a fost un influx de precomenzi, numărul acestora fiind de ordinul zecilor de mii. Conform Wall Street Journal, în 20 de minute cei de la LG Uplus Corp au primit 20 de mii de precomenzi. O altă mare rețea, KT Corp, susține că a primit 10.000 de cereri într-un singur minut, numărul lor crescând la aproximativ 50 de mii după 30 de minute.

iphone 6

Peste o sută de mii de precomenzi

Nici la cea mai mare rețea din Coreea lucrurile nu sunt diferite. SK Telecom nu a furnizat date exacte în legătură cu numărul de precomenzi pe care le-a primit de la clienți, confirmând totuși că primele două loturi au fost complet epuizate. Deși nu se știe nimic sigur încă, experții estimează ca mai mult de 100 de mii de clienți au solicitat iPhone 6 sau iPhone 6 Plus doar în prima zi.

Toate acestea în condițiile în care precomenzile pentru Samsung Galaxy Note 4 în prima zi s-au ridicat doar la 30 de mii. Există, totuși, și argumente în favoarea celor de la Samsung. După cum am mai spus, aici este vorba despre două telefoane împotriva unuia singur. Dacă am adăuga și precomenzile pentru Galaxy S5 situația ar putea arăta diferit. De asemenea, ei ar putea susține că este vorba despre fanii ”hardcore” Apple și nu există niciun motiv să credem că iPhone 6 și iPhone 6 Plus se vor descurca excelent în vânzări.

Cu toate acestea, mulți analiști susțin totuși că situația va deveni și mai rea pentru Samsung, iPhone 6 și iPhone 6 Plus fiind așteptate să se vândă de cinci ori mai bine decât Samsung Galaxy S5 și Galaxy Note 4 în perioada următoare.

Citeste toata stirea Apple bate Samsung la ea acasă la playtech.ro.

Urmareste stirile IT & C si pe Facebook la adresa de web https://www.facebook.com/StiriITC si pe Twitter la adresa https://twitter.com/stiri_itc_ro. Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri it. Vezi titlurile cele mai importante in sectiunea de mai jos.

  Article "tagged" as:
  Categories: