Cablul USB reversibil va fi disponibil în această vară

aprilie 04 15:20 2014

Stire IT de ultima ora: Cablul USB reversibil va fi disponibil în această vară

Probabil până la conectorul Apple Lightning nu ne-am gândit la un alt cablu care să fie reversibil, însă cu siguranță ne-am dorit acest lucru pentru stadardul USB.

usb-type-c-first-image-0_standard_800-0

Se pare că dorința noastră a fost ascultată, iar din această vară va exista și un cablu micro USB cu conectori reversibili, care pot fi introduși în ambele poziții.

Noul standard se numește Type C, este de dimensiunea actualului micro USB și înlocuiește cablul USB 3.0 complet,  cu aceiași conectori în ambele capete. Nu trebuie să ne mirăm că acest conector seamănă cu cel de la Apple, dacă tot există un design foarte bun e normal să fie folosit acela. Singura diferență ar fi faptul că acei conectori de date și de alimentare vor fi tot pe interior. Sunt mai subțiri decât cei de la conectorul Apple, însă acest lucru nu înseamnă că sunt mai sensibili.

Portul va fi implementat atât pentru dispozitivele mobile cât și pe laptop-uri și probabil se va regăsi în curând și pe ceva plăci de bază. Necesitatea acestui conector este binevenită pentru că ajută în primul rând design-ul laptop-urilor și ultrabook-urilor actuale și viitoare, care devin din ce în ce mai subțiri și acomodează din ce în ce mai puține porturi, precum și la standardizarea obligatorie a încărcătoarelor dispozitivelor mobile pentru Europa.

E drept, chiar dacă noul standard va fi finalizat în luna iulie a acestui an, adopția sa va fi destul de lentă și poate dura până la 2 ani până când aceasta va deveni mainstream.

usb-port-type-c

Citeste toata stirea Cablul USB reversibil va fi disponibil în această vară la playtech.ro.

Urmareste stirile IT & C si pe Facebook la adresa de web https://www.facebook.com/StiriITC si pe Twitter la adresa https://twitter.com/stiri_itc_ro. Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri it. Vezi titlurile cele mai importante in sectiunea de mai jos.

  Article "tagged" as:
  Categories: