Cum sa configurezi e-mail-ul pe un iPhone sau iPad

decembrie 09 16:56 2014

Odata cu achizitionarea unui domeniu si a unui cont de hosting shared,  inevitabil vei vrea sa iti configurezi email-ul pe telefonul tau mobil. Nu este dificil si dureza doar cateva minute ca sa iti  configurezi e-mai-ul pe un Apple iPhone sau iPad. Tine cont de faptul ca setarile de mai jos sunt valabile daca serverul de e-mail ruleaza serviciul POP3 si SMTP securizat si autentificarea SMTP iar domeniul tau este fuctional. Daca nu stii exact aceste lucruri, atunci poti sa fii sigur ca aceste servicii sunt active pe toate serverele de hosting shared ce ruleaza panoul de control cPanel sau Plesk.

In setarile de mai jos, va trebui sa inlocuiesti exemplul domeniu.ro cu numele domeniului tau real.

Pentru a configura e-mail-ul pe un telefon mobil Apple iPhone ce ruleaza iOS 6.x, 7.x sau 8.x, acceseaza Configurari > Mai, Contacte, Calendar > Adaugati un cont > Altele > Adaugati un cont de Mail.

Asa cum se vede si in imaginea de mai jos, completeaza campurile cu datele tale: Nume, E-mail, Parola si Descriere, si treci la pasul urmator.

Setari Mail iPhonei Pad
La urmatorul pas, trebuie sa setezi serverele de e-mail pentru receptionare. In acest sens, seteaza la Nume de gazda mail.domeniu.ro, la Nume Utilizator adresa ta de email si la Parola parola aferenta contului de e-mail.

Server iPhone Expediere PrimireMai jos, trebuie sa completezi campurile pentru serverul de expediere. Aici, seteaza la Nume de gazda mail.domeniu.ro, la Nume utilizator trece adresa ta completa de email si la Parola parola aferenta contului de e-mail. Atentie! Aceste setari sunt obligatorii, serverele de gazduire shared cer aceste setari, alfel nu vei putea trimite mesajele. Mergi mai departe prin apasarea butonului Salvati.

Aproape gata! Acum vei finalizia setarile pentru serverul de expediere. Trebuie sa activezi optiunea de Utilizati SSL si la Port server vei trece 465. In acest fel, conexiunea de trimitere este securizata. Mai trebuie doar sa setezi si partea de expediere securizata. Pentru acest lucru, acceseaza Configurari > Mai, Contacte, Calendar, selecteaza contul de e-mail nou creat, acceseaza sectiunea Detalii din partea de jos a setarilor si activeaza, la sectiunea Configurari receptionare, Utilizati SSL, Autentificare Parola, si Port Server 995.

Gata! Poti sa te bucuri acum de noul tau iPhone sau iPad, este setat pentru trimiterea si receptionarea emailurilor prin conexiune POP3 si SMTP securizata!

Daca ai cumva un iPhone mai vechi, poate ar fi cazul sa faci un update. In cest sens, te invit sa vizitezi acest magazin online pentru a achizitiona unul nou (poate prinzi si o reducere). Have fun && Enjoy 😉