mergi la Prima Pagina

Browsere Web

Cele mai populare Browsere Web

Google Chrome este un navigator dezvoltat de Google si este unul dintre cele mai Browsere Web, browser ce utilizeaza motorul de navigare WebKit. Acesta a fost lansata ca o versiune beta pentru Microsoft Windows pe 2 septembrie 2008, iar prima versiune stabila a fost lansata publicului in 11 Decembrie 2008. Numele este derivat din cadrul interfata grafica (frame) de utilizator, sau „crom”, din browserele web.

Browsere Web - Google Chrome

Browsere Web

Incepand din Noiembrie 2011, Chrome este browser-ul numarul doi ca si cel mai utilizat pe scara larga cu o cota de 25,69% utilizare in intreaga lume de browsere web si cel mai popular browser din America de Sud, conform de StatCounter.

Descarca Google Chrome.

Mozilla Firefox este un browser web open source derivat din suita de aplicatii Mozilla si este gestionat de Fundatia Mozilla. Incepand din Noiembrie 2011, Firefox este al 3-lea cel mai folosit browser din lume dintre toate browserele disponibile. Mozilla Firefox are un succes aparte in Germania si Africa, unde, este cel mai popular browser cu un procent de 50%, respectiv 35%.

Browsere Web - Mozilla Firefox

Browsere Web

Pentru a afisa paginile web, Mozilla Firefox foloseste motorul de cautare Gecko, care implementeaza cele mai noi standarde web precum si unele caracteristici ce sunt destinate pentru a anticipa probabilele adaugari la standardele web.

DescarcaMozilla Firefox.

 

 

Windows Internet Explorer (IE sau MSIE) este un browser web dezvoltat de compania Microsoft si inclus in sistemul de operare Windows incepand din 1995. Internet Explorer este cel mai folosit browser web incepand din 1999, obtinand un procent de 95% in anii 2002 si 2003 cu Internet Explorer 5 si Internet Explorer 6. Din momentul acesta, a inceput sa fie folosit din ce in ce mai putin datorita competitiei ce se afla pe piata, ajungand la o cota de 40.9% in Iunie 2011.

Browsere Web - Internet Explorer

Browsere Web

Totusi, aceasta cota a fost ceva mai mare in Februarie 2011, 43.55%, inaintea lansarii a unei noi versiuni. Microsoft a cheltuit peste 100 de milioane de dolari pe Internet Explorer la sfarsitul anilor 1990, cu peste 1000 de programatori in 1999.

DescarcaInternet Explorer.

 

Safari este un browser web dezvoltat de Apple Inc si a fost inclus in sistemele de operare Mac OS X si iOS. A fost lansat prima data ca si o versiune beta in Mac OS X iar mai apoi a devenit browserul implicit al Apple incepand cu Mac OS X v10.3 „Panther”. Safari este, de asemenea, browser-ul nativ pentru iOS. O versiune de Safari pentru sistemul de operare Microsoft Windows, a fost lansat in data de 11 Iunie 2007, cu suport pentru Windows XP, Windows Vista si Windows 7.

Browsere Web - Safari

Browsere Web

Conform Net Applications, Safari reprezinta 62.17% din traficul web mobil si 5.43% din traficul de pe desktop si laptop in Octombrie 2011, oferind o cota de piata combinata de 8,72%. Safari este al 4-lea browser-ul web de pe piata, in spatele Internet Explorer, Mozilla Firefox, si Google Chrome.

DescarcaSafari.

 

Opera este un browser web si o suita de aplicatii pentru Internet dezvoltata de Opera Software, cu peste 200 de milioane de utilizatori in intreaga lume. Browser-ul de Internet Opera, ofera mai multe functii cum ar fi afisarea siteurilor web, trimiterea si primirea de mesaje e-mail, gestionarea contactelor, chat pe IRC, descarcarea de fisiere prin BitTorrent, si fluxuri Web. Opera este oferit gratuit pentru computere personale, notebook-uri, laptop-uri precum si pe telefoane mobile.

Browsere Web - Opera

Browsere Web

Opera nu vine instalat implicit cu orice sistem de operare desktop. Cu toate acestea, este browser-ul cel mai popular in unele tari, cum ar fi Ucraina. Opera Mini, care este cel mai popular browser  pentru telefoane mobile si tablete din luna Mai 2011, a fost aleas ca browser-ul implicit integrat in mai multe telefoane mobile de catre producatorii lor respectivi.

Descarca Opera.

Toate browserele ruleaza impecabil pe laptopurile Toshiba Satellite C660. Pentru webmasteri, este ideal sa foloseasca  cat mai multe browsere instalate pe laptopuri deoarece le permite sa testeze paginile web in fiecare browser in parte odata ce sunt create, facand astfel munca lor cat mai corecta si eficienta.