Din Las Vegas, de la CES 2013: Smart things, realitate augmentata si ochelari inteligenti

ianuarie 11 16:09 2013

Stire din categoria Hardware: Din Las Vegas, de la CES 2013: Smart things, realitate augmentata si ochelari inteligenti

Sphero

Realitatea capata valente virtuale, astfel incat jocul devine parte integranta a existentei umane. Totul cu ajutorul unui Sphero. Cand tehnologiile sunt combinate in moduri noi si captivante, lucruri incredibile se pot intampla.

Inginerii companiei Orbotix au ca scop sa continue imbunatatirea integrarii lumii reale in cea virtuala pentru a impinge limitele asteptarilor pe acre le avem de la tehnologie. O noua etapa in evolutie o constituie combinatia dintre  explorarea software-ului inovativ, definirea realitatii mixte si roboti. Aceasta noua categorie vine si schimba perceptia noastra asupra interactiunii cu tehnologia. Expertiza noastra combinata in robotica si software ne permite sa cream jocuri innovative si experiente de entertainment ceea ce face legatura dintre lumea virtuala si lumea reala. Sphero pastreaza buna dispozitie cu zombi in realitate augmentata. Peste 20 de aplicatii dezvoltate pe Sphero va vor amuza si binedispune.

Am gasit Sphero invartindu-se pe o pista de ultima generatie si oferind demo-uri de aplicatii tip multiplayer, de condus si de controlere.

 

Realitatea GreenWave

Anul 2012 aduce in portofoliul celor de la Green Wave Reality premiul pentru cele mai inovatoare idei in materie de smart home services, Later Stage Award Global Smart Grid/Sustainable IT. Distinctia acordata de catre GCCA reflecta succesul companiei pe o piata estimata la 163.1 miliarde $, dar si contributia acesteia la cresterea economiei ecologice.

Green Wave Reality ofera o solutie pentru monitorizarea si controlul energiei casei tale cu ajutorul sistemului de operare Android.

 

Furculita smart care te incetineste

HAPIfork de la HAPILABS e mai inteligenta decat tipicele ustensile de bucatarie. Pe langa taierea carnii si transportul acesteia din farfurie pana in gura, furculita tine evidenta numarului de inghitituri luate, a rapiditatii cu care au fost luate si durata mesei.

Daca mananci prea rapid, furculita te va avertiza printr-o vibratie si un led care clipeste, antrenandu-te sa nu te mananci grabit. Mancatul incet ajuta oamenii sa scada in greutate (exista mai mult timp pentru a gusta si simti) si de asemenea ajuta la o digestie mai buna.

Inginerul francez Jacques Lepine a inventat acest mod de a manca dup ace si-a vazut familia grabindu-se sa termine masa cat mai repede. El a petrecut 3 ani cautand senzorul potrivit, alegandu-l intr-un final pe cel al carui circuit se inchide de fiecare data cand se inchide gura. Bineinteles, HAPIfork vine cu o aplicatie mobile si o pagina web pentru urmarirea obiceiurilor alimentare individuale. O lingura HAPIspoon este in dezvoltare. Furculita va costa 99$ cand van fi disponibila incepand cu luna aprilie. Fondatorii planuiesc o campanie Kickstarter in februarie.

 

Vuzix Smart Glasses M100 – ochelarii inteligenti

Vuzix Smart Glasses M100 va fi primul sistem de comunicatii din lume cu display hands free, conectat la cloud si disponibil consumatorilor. Dispozitivul contine un display virtual cu camera integrate si un motor puternic de procesare si ruleaza pe Android. Utilizatorii se pot conecta wireless la smartphone-ul personal (iOS sau Android) sau la alte dispositive compatibile. M100 este de asemenea suficient de performant pentru a se conecta direct la Internet si a rula aplicatii si jocuri. Conlucrand cu un smartphone, utilizatorii pot fi antrenati de aplicatiile existente si viitoare cum ar fi mesaje, video, harti si audio.

Proiectul Google GOOG de producer a ochelarilor inteligenti (smart glasses) este inca in desfasurare dar e posibil sa aiba deja competitie puternica. Vuzix M100 a debutat la CES 2013 ca fiind un dispozitiv ce poate fi purtat si care conecteaza un smartphone prin Bluetooth si ofera un display de notificare care pluteste in fata ochiului. Campania a anuntat lansarea ochelarilor M100 in luna Noiembrie 2012 si a propus un pret de pornire de 1000$, dar acum declara ca van costa in jur de 500$ cand van fi lansat in decursul anului 2013. Printre specificatiile cheie se regasesc: display color WQVGA, procesor OMAP, memorie interna de 4GB, 1GB RAM, o camera de 1080p si sistemul de operare Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

The post Din Las Vegas, de la CES 2013: Smart things, realitate augmentata si ochelari inteligenti appeared first on PC World Romania.

. Citeste toata stirea Din Las Vegas, de la CES 2013: Smart things, realitate augmentata si ochelari inteligenti la pcworld.ro.

Nu rata celelalte stiri din aceasta categorie. Vezi titlurile cele mai importante mai jos.

  Categories: