iPhone 6 e mai slab decât Nexus 5 și Xperia Z1 din 2013

septembrie 17 07:55 2014

Stire IT de ultima ora: iPhone 6 e mai slab decât Nexus 5 și Xperia Z1 din 2013

Deşi este lansat la finele lui 2014, noul se pare că nu are la pachet o configuraţie hardware actuală, dacă ar fi să ne luăm după benchmark-uri.

 

iphone 6 bulge_super_wide

Ar putea părea absurd, dar se pare că la capitolul GPU(Graphics Processing Unit) sau cip dedicat pentru procesare video, noul decât 16 alte smartphone-uri aflate deja pe piaţă.

Ca de obicei, în cadrul conferinţei de lansare pentru noul iPhone, oficialii Apple nu s-au hazardat în descrierea detaliată a configuraţiei hardware. Nu a durat mult până a ieşit la iveală însă că noul SoC A8 este de fapt un dual core la 1,4GHz cu 1GB RAM. Dacă aceste specificaţii vi se pare un pic demodate, aveţi dreptate. Într-un clasament al celor de la Rightware, bazat exclusiv pe un benchmark care exploatează puterea de procesare video a aparatului, iPhone 6 nu este doar mai slab decât Galaxy S5 sau alte smartphone-uri anunţate în 2014, ci şi decât gadgeturi mai vechi. Nexus 5, Sony Xperia Z1, Xperia Z Ultra sau Nokia Lumia 1520, toate devansează, într-o măsură mai mare sau mai mică, noul telefon inteligent ieşit din Cupertino.

În lumea reală, aceste detalii sunt complet irelevante. Noile iPhone-uri se mişcă impecabil, iar aplicaţiile dedicate de iOS vor continua să ofere o experienţă fără cusur. Mai mult decât atât, pentru că Apple se ocupă atât de hardware, cât şi de software, totul este optimizat la maximum. Singura problemă, când vine vorba de astfel de clasamente, se adresează celor care-şi achiziţionează un smartphone în funcţie de rezultatele în benchmark-uri.

 

iphone 6_gpu-clasament

Citeste toata stirea iPhone 6 e mai slab decât Nexus 5 și Xperia Z1 din 2013 la playtech.ro.

Urmareste stirile IT & C si pe Facebook la adresa de web https://www.facebook.com/StiriITC si pe Twitter la adresa https://twitter.com/stiri_itc_ro. Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri it. Vezi titlurile cele mai importante in sectiunea de mai jos.

  Article "tagged" as:
  Categories: