Progres major în producerea energiei prin fuziune nucleară. Pentru prima oară, energia obținută este mai mare decât cea utilizată

decembrie 13 19:12 2022

Stiinta si Tehnologie: Progres major în producerea energiei prin fuziune nucleară. Pentru prima oară, energia obținută este mai mare decât cea utilizată

Astăzi cercetători americani au anunțat depășirea unui prag important în efortul de generare a energiei pe baza fuziunii nucleare. Succesul a constat în obținerea eficienței în raportul energie-consumată – energie obținută, în sensul că energia utilizată de laserul folosit pentru crearea fuziunii nucleare a fost mai mică decât cea produsă în urma fuziunii. Cu toate acestea, energia utilizată pentru alimentarea laserului a fost mult mai mare decât cea produsă în cadrul experimentului de fuziune.

Deși progresul realizat este foarte important, tehnologia are nevoie de îmbunătățiri semnificative pentru a putea fi folosită pentru a produce electricitate pentru uzul consumatorilor obișnuiți (localități, fabrici etc.).

. Sursa Progres major în producerea energiei prin fuziune nucleară. Pentru prima oară, energia obținută este mai mare decât cea utilizată – scientia.ro.

Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri din din Stiinta si Tehnologie. Vezi titlurile cele mai importante in sectiunea de mai jos.