Fractal Design Define R5 – Prezentare

iunie 15 14:10 2015

Analiza interioara

 
Nu “testam” efectiv carcasele decat in cazuri foarte speciale deoarece eu personal cred in metodologii bine puse la punct, prin care se creeaza un sistem de referinta echilibrat cu ajutorul caruia analizam toate obiectele comparate la fel. Acest lucru ar fi imposibil pentru carcase deoarece o platforma de test isi pierde usor relevanta in timp si nu am putea compara R5 cu R3 de exemplu daca in primul am fi montat un Haswell si in cel de-al doilea un Sandy Bridge (ma refer la temperaturi, nivel de zgomot, etc).

Prin urmare, modul in care preentam noi carcasele se bazeaza mai mult pe analiza optiunilor oferite de acestea, pe calitatea materialelor sau a finisajelor s.a.m.d. Prin urmare, in momentul in care ma apuc sa fotografiez o carcasa stiu in general ce caut si cam cat va dura procedura…

Fractal Design Define R5 a tinut insa sa ma contrazica deoarece mi-am dat seama cand am deschis carcasa ca sunt multe aspecte de urmarit si abordat in cazul acestei prezentari. De ce spun asta? Pentru ca aproape orice se poate demonta!

Incepem prin demontarea panourilor laterale, acoperite cu un material fonoabsorbant dens si greu. Evident nu mai reprezinta o noutate capacul pentru ventilatorul lateral, acesta fiind prezent inca de pe vremea lui R3.

 
Interior-1-01
 
Pe de alta parte, cand vine vorba de cele doua cage-uri pentru hard-disk-uri (5 in cel de sus si 3 in cel de jos) ne dam seama ca ambele pot fi demontate. Mai mult decat atat, si lacasul in care putem monta doua unitati optice poate fi demontat.

Astfel, daca dorim putem pozitiona cage-ul de jos inspre mijlocul laturii inferioare, sau putem pozitiona cage-ul de sus in locul lacasurilor unitatilor optice, de exemplu. Accentul este clar pus pe modularitate si functionalitate.
 

Interior-1-02

Interior-1-03

Interior-1-04

Interior-1-05

 

 

Pages: 1 2 3 4 5 6 7

  Article "tagged" as:
  Categories: