Laptopurile nu vor fi inlocuite de tablete

mai 20 22:15 2012

Cand a lansat noul iPad, CEO-ul Apple, Tim Cook, spunea ca tabletele reprezinta era post-pc. Eu spun ca se inseala amarnic. Laptopurile nu for fi inlocuite de tablete, ori cat de mult ar vrea unii. Pur si simplu nu poti sa lucrezi pe o tableta ceea ce faci pe un laptop. Sa vedem mai jos cateva dintre lucrurile ce nu pot fi facute sau se fac foarte greoi, pe o tableta. Gaming Extrem Un programator nu va putea lucra niciodata pe o tableta. Fie ca programeaza in php, java, sau orice alt limbaj de programare, ii va fi dificil, sau chiar imposibil, sa o faca pe o tableta.

Un editor foto-video nu va putea sa isi editeze lucrarea. Softurile ce sunt incluse pe tablete ofera functii foarte putine pentru a edita continut foto sau video astfel incat sa obtii rezultate bune.

Clipurile sau filmele Full HD sunt, deasemenea, imposibil de vizualizat pe tablete. Chiar daca caracteristicile unor tablete depasesc pe cele ale unui laptop, acesta nu sunt capabile sa redea continut full HD in conditii normale. Filmul va rula sacadat, si, mai mult, va veti infuria in loc sa va relaxati.

Jocurile se pot rula numai daca acestea sunt optimizate pentru tablete. Nu vei putea rula niciodata pe tableta un joc ce ruleaza pe un desktop sau laptop.

Multitasking-ul este imposibil de realizat. Nu poti rula un clip de pe youtube si sa navighezi pe internet sau sa stai pe facebook in acelasi timp.

Supportul flash (Adobe flash player) inca lasa de dorit pe tablete. Chiar si o tableta cu 1GB memorie si procesor dual-core are momente cand se blocheaza sau merge sacadat atunci cand rulezi un clip de pe web chiar daca este singura aplicatie ce ruleaza.

Majoritatea programelor de pe tabletele Android nu au optiunea de a fi oprite, ele ramanand in background consumand curent pretios. Pentru a fi inchise, acestea necesita un alt program ce va supraveghea in background si va inchide programele nefolosite.

Tabletele sunt excelente pentru navigare pe internet (aici intra apropte tot ce se poate face intrun browser), primire si trimitere de emailuri, pierderea timpului pe retelele de socializare gen facebook, Twitter, ascultat muzica, vizualizat poze, navigare auto (gps), prezentari office, chat via skype/yahoo/msn… etc.

  Article "tagged" as:
  Categories: