Cum sa curatam laptop-ul sau notebook-ul


octombrie 22 09:40 2012

Odata cu trecerea timpului, laptopurile se murdaresc fara sa vrem. Se depune praf, mizerie si alte particule ce pot duce la nefunctionarea corecta a notebook-ului.

Afla din acest articol cele mai bune metode pentru a curata in conditii de siguranta calculatorul portabil. Eliberati laptop-ul de praf, molecule, si alte particule folosind metodele din acest articol. Dupa parcurgera acestui articol veti avea un laptop nou nout fie ca lucrati cu el de acasa sau de la birou.

Asigurati-va ca laptopul este oprit, scoasa bateria si deconectata de la priza inainte de a incepe sa curatati. Aveti nevoie de un spray cu aer comprimat cu care veti sufla praful in exces de pe tastatura. Acolo unde nu indeparteaza aerul comprimat, puteti folosi betisoare cu vata imbibata in spirt (sau orice solutie de curatat) pentru a sterge murdaria dintre si de pe taste. Dupa aceasta procedura, puteti folosi aerul comprimat din nou pentru a indeparta resturile ramase. Atentie sa nu folositi fluide in exces, acestea pot deteriora laptopul daca se scurg pe langa taste si ajung in interiorul acestuia.

Urmatorul pas este curatarea ecranului. Folositi o laveta din microfibra, acestea se pot achizitiona de la magazinele care comercializeaza ochelari. Puteti sa stergeti cu laveta usca, insa daca ecranul are urme de grasime sau pete atunci e necesar folosirea unei substante pe baza de alcool (spirtul este deobicei un bun degresant si dezinfectant). Pune o cantitate mica de lichid de curatare pe o laveta si curatati ecranul folosind o miscare lina, continua. Puteti aplica o pesiune mica, dar asigurati-va ca o faceti in mod egal si nu apasati pe obiecte subtiri cum ar fi un singur deget de ecran.

Pentru a curata porturile de pe notebook, stergeti cu atentie in interiorul fiecarui port cu un betisor, apoi, pulverizati in fiecare dintre ele cu aer comprimat. Daca aveti acces la ventilatorul laptopului, tineti-l blocat cu un betisor si pulverizati cu aer comprimat. Mai puteti folosi si o pensula moale pentru a indeparta praful ce nu se indeparteaza cu aerul comprimat.

Pentru a curata unitatea CD sau DVD, deschideti sertarul si se pulverizeaza in interior aer comprimat. Atentie insa la lentila de laser, nu o atingeti cu degetul. Aceasta este sensibila si poate duce la deteriorarea unitatii optice. Pentru curatarea acestuia puteti folosi un betisor imbibat cu spirt si exercitati o presiune mica pana cand se curata. Mai puteti folosi CD-uri speciale facute pentru curatarea lentilei in cazul in care unitatea are probleme de citire/scriere. Se intruduce CD-ul in unitate si aceasta va reda o piesa muzicala in timp ce curata lentila laser.

Carcasa si spatiul de pe panga taste o puteti curata periodic cu o laveta moale imbibata in spirt. Este bine ca odata pe luna sa faceti aceasta operatiune pentru a indeparta grasimile si a dezinfecta laptopul. Numai in acesta conditii puteti savura sedintele lungi de lucru pe un laptop sau notebook curat.

  Article "tagged" as:
  Categories:

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.