Samsung prezintă pliabilul viitorului: telefon cu ecran pliabil la 360 de grade

ianuarie 21 04:42 2023

Stire IT din Comunicatii: Samsung prezintă pliabilul viitorului: telefon cu ecran pliabil la 360 de grade

Se pare că viitorul telefoanelor pliabile nu îl reprezintă rulabilele, aşa cum ne-am fi gândit, ci un tip complet nou de ecran pliabil, la 360 de grade. Samsung Display a oferit un demo cu un astfel de prototip şi îl vedeţi mai jos.

De fapt e un demo 2 în 1: pe de o parte e un prototip de ecran şi pe de alta un prototip de balama. Ea permite plierea şi spre interior şi spre exterior, eliminând nevoia unui ecran extern. Conceptul se numeşte „Flex In & Out” şi îi permite balamalei să se plieze la 360 de grade, creând o cută mult mai puţin vizibilă. Prototipul le-a fost prezentat jurnaliştilor de la The Verge, dar nu am avut vreo informaţie dacă noul panou şi noua balama vor fi gata pentru produse comerciale prea curând.

Teoretic ar putea ajunge pe Samsung Galaxy Z Fold 5, dar cred că e prea devreme să ne gândim la asta, de vreme ce produse de genul sunt definitivate cu ceva vreme înainte. Balamaua de generaţie nouă îi permite dispozitivului să se plieze complet, renunţând la acea zonă goală în formă de picătură de apă. Avem şi o comparaţie cu un Galaxy Z Fold din profil, pentru a vedea că golul a dispărut.

Sunt şi câteva mecanisme speciale care îi permit panoului să se îndoaie în mod confortabil fără se extindă în mod exagerat. Un astfel de design ar putea da naştere unei noi clase de dispozitive, care nu mai necesită un ecran cover. Poţi închide telefonul lăsând o porţiune expusă la exterior sau poţi să ţii totul la interior. Fără Cover Screen e mai mult loc pentru baterii mai mari, slot pentru stylus şi camere mai potente.

The post Samsung prezintă pliabilul viitorului: telefon cu ecran pliabil la 360 de grade appeared first on gadgets & lifestyle..

. Sursa connect.ro.

Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri din comunicatii. Vezi titlurile cele mai importante mai jos.