NZXT Noctis 450 Review

ianuarie 13 01:07 2016

 

Zona de control este pozitionata in partea dreapta a mastii superioare, unde avem patru porturi USB, dintre care doua sunt versiunea 3.0, doua jack-uri stereo (microfon si casti), iar in partea stanga avem butonul de Power, ce este iluminat de jur imprejur de un LED rosu. Nu avem totusi posibilitatea de a reseta sistemul, pentru ca nu exista un buton pentru asa ceva.

Pentru a scoate aceasta masca mai intai va trebui sa o inlaturam pe cea frontala. Dupa aceea actionam fanta care se gaseste la imbinarea celor doua masti, iar masca fixata in 6 puncte, se va desprinde cu usurinta. Regasim din nou aceeasi structura tip fagure, care divizeaza spatiul in parti egale, oferind rezistenta, optimizand in acelasi timp cantitatea de aer ce poate fi trasa in interior cu ajutorul ventilatoarelor.

 

4

22

 

Un alt aspect interesant la Noctis 450 este faptul ca atunci cand scoatem masca, partea de control a carcasei ramane atasata pe schelet. Asta inseamna o grija in minus pentru utilizator si cu siguranta ceva nervi economisiti :).

 

20

 

Putem utiliza mai multe solutii de racire, dupa gust: un radiator de 360mm / trei ventilatoare de 120mm sau doua ventilatoare de 140mm.

 

21

 

Partea din spate a carcasei are un layout curat, ce nu difera foarte mult de alte carcase, ca structura in sine. Sunt sigura ca avand un ochi fin pentru detalii ati observat in partea stanga-sus butonul care controleaza diferitele nivele de iluminare cu LED: iluminare I/O Shield (o solutie extrem de practica), logo NZXT si cele doua benzi de pe podea. Practic cu fiecare apasare mai intai se aprind toate cele trei zone iar apoi dispar una cate una (iluminarea de sub podea avand doua intensitati).

Mai departe observam ca N450 este prevazuta din fabrica cu un ventilator de 140mm amplasat in partea din spate, putand fi de asemenea miscat mai sus sau mai jos pentru a optimiza eliminarea aerului cald din interior.

Trebuie sa recunosc ca acest slide impreuna cu iluminarea I/O Shield sunt cateva din lucrurile pe care mi le doream nespus sa le vad la o carcasa; lucruri marunte, care fac insa experienta in sine mai placuta (cred ca multi dintre noi am simtit nevoia unor asemenea dotari).

Asadar, avem un ventilator deja prevazut de 140mm cu posibilitatea de a fi inlocuit cu unul de 120mm, avem 7 sloturi de expansiune (pentru SSD PCIe, placa video, sunet sau retea) ce permit o instalarea usoara folosind thumbscrews, iar in lateral avem doua orificii cauciucate pentru furtunurile de water-cooling. Introducerea sursei cat si detasarea panourilor laterale este de asemenea facilitata, optandu-se pentru acelasi tip de sistem comod.

 

8

7

 

Cum aerul rece este tras in interior si prin intermediul podelei, era de asteptat sa gasim aici un filtru de praf ce restrictioneaza diversele impuritati. Din fericire avem un sistem de actionare usor si comod: se trage de clama iar filtrul aluneca pe sina.

 

29

28

 

Panourile laterale se detaseaza prin culisare, unul avand o ferestra decupata din plexiglass, celalalt fiind fabricat exclusiv dintr-un plastic gros.

 

24

 

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8

  Article "tagged" as:
  Categories: