O vulnerabilitate Samsung le permite hackerilor să-ți șteargă datele

noiembrie 01 15:50 2014

Stire IT de ultima ora: O vulnerabilitate Samsung le permite hackerilor să-ți șteargă datele

Hackerii au găsit o modalitate de a șterge, de la distanță, datele din telefoanele Samsung. Vulnerabilitatea a fost descoperită de un cercetător din domeniul securității. 

Samsung Galaxy Note 4 review Playtech (5)

Mai exact, infractorii cibernetici se pot folosi de funcționalitatea ”Find My Mobile” de pe smartphone-urile celor de la Samsung. Aceasta le permite utilizatorilor să își caute, să blocheze sau să șteargă de la distanță datele de pe dispozitive în cazul în care acestea sunt pierdute sau furate.

Mohamed Baset, specialist în securitatea informatică, este cel care a descoperit acestă vulnerabilitate și a determinat că ea se datorează faptului că Samsung nu verifică de unde vin cererile de activare a funcționalității ”Find My Mobile”.

Deci ce pot face hackerii folosindu-se de această vulenrabilitate? Pot afișa un mesaj personalizat pe ecranul smartphone-ului, pot determina poziționarea exactă a utilizatorului, pot face telefonul să sune timp de un minut sau pot chiar să șteargă toate informațiile de pe el.

Cei de la Samsung au anunțat, pe 13 octombrie că au rezolvat această vulnerabilitate, însă Baset a demonstrat, într-un clip pe Youtube, cât de ușor este să preiei controlul asupra unui smartphone Samsung.

Ce poți face ca să nu cazi victimă acestei vulnerabilități? Deocamdată, cel mai sigur ar fi să dezactivezi funcționalitatea ”Find My Mobile” din smartphone, cel puțin până când cei de la Samsung vor scoate un patch care chiar să funcționeze.

Citeste toata stirea O vulnerabilitate Samsung le permite hackerilor să-ți șteargă datele la playtech.ro.

Urmareste stirile IT & C si pe Facebook la adresa de web https://www.facebook.com/StiriITC si pe Twitter la adresa https://twitter.com/stiri_itc_ro. Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri it. Vezi titlurile cele mai importante in sectiunea de mai jos.