Sony are gadgetul care îți transformă cu adevărat telefonul în cameră foto

septembrie 04 13:56 2014

Stire IT de ultima ora: Sony are gadgetul care îți transformă cu adevărat telefonul în cameră foto

Sony a prezentat la IFA 2014 noi dispozitive din seria QX de camere atașabile telefonului mobil. Îți trebuie o aplicație, un telefon și gata. Mai mult, QX1 este un adaptor pentru obiective de camere foto mirrorless.

QX30_with_Xperia_2-1200

La IFA 2013, Sony a lansat primele dispozitive QX: Sony QX10 și QX100, două camere foto atașabile telefonului și în care erau folosite senzori din aparatele compacte ale companiei. Acum, QX30 este un astfel de gadget, dar adevărata surpriză este QX1.

Cele două se conectează prin NFC și „comunică“ prin WiFi cu telefonul, realizând și transferul pozelor astfel. QX30 are un senzor de 1/2,3 inci (de cameră compactă), ISO de până la 12.800, autofocalizare, filmează la 60 de cadre pe secundă și un zoom de 30x, de la 24 mm la 720mm. Este la fel ca modelele de anul trecut, doar că senzorul este mai mic. Va fi lansat în octombrie la un preț de 350 de dolari.

Citește și: Sony prezintă: ceasul inteligent SmartWatch 3 și brățara SmartBand la care poți vorbi

QX30_with_Xperia_3-1200

QX30_terminal-1200

Și, acum, marea surpriză sub forma Sony QX1. Are un senzor CMOS APS-C, adică la fel de mare ca un DSLR entry-to-mid leve, cu 20 megapixeli, folosește montura Sony E și poate primi toate obiectivele pe care compania le-a lansat pentru gama mirrorless. Camera filmează full HD la 30 de cadre pe secundă, are un bliț încorporat, iar ISO urcă până la 16.000. Desigur, poate fotografia și RAW, iar sistemul de focalizare este în 25 de puncte.

Citește și: Sony Xperia Z3 și Xperia Z3 Compact – cea mai puternică frăție [VIDEO]

Camera va fi disponibilă din octombrie la un preț de 500 de dolari, aproximativ. Va fi important acest gadget? Cu siguranță, dacă ai un aparat foto mirrorless Sony Alpha și vrei ceva mai mult pentru telefonul tău. Trebuie menționat că telefonul nu face nicio poză, doar aceste camere. Telefonul este doar un vizor electronic pentru ceea ce „camera“ vede.

Sony QX1 adaptor

Ambele modele suportă card microSD și acolo salvează pozele și videoclipurile. Modelele de anul trecut aveau un lag destul de mare, pentru a fi utile cu adevărat, iar dacă Sony a reușit să rezolve problema aceasta atunci este o investiție bună. QX1 îți va fi însă util doar dacă ai și obiective.

Descoperă și review-ul pentru QX10, model lansat în urmă cu un an

QX1

Citeste toata stirea Sony are gadgetul care îți transformă cu adevărat telefonul în cameră foto la playtech.ro.

Urmareste stirile IT & C si pe Facebook la adresa de web https://www.facebook.com/StiriITC si pe Twitter la adresa https://twitter.com/stiri_itc_ro. Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri it. Vezi titlurile cele mai importante in sectiunea de mai jos.