iPhone, „cheie“ pentru mașină: Tesla Motors vrea să transforme telefonul Apple în așa ceva

august 22 18:00 2014

Stire IT de ultima ora: iPhone, „cheie“ pentru mașină: Tesla Motors vrea să transforme telefonul Apple în așa ceva

Tesla Motors livrează cele mai interesante mașini electrice. Apple livrează telefoane dezirabile. Printr-o alianță, ar putea deveni realitate pornirea mașinii doar cu telefonul și asta în modele de linie. Acum, apar informații despre acest feature.

Review<a href= Apple iPhone 5S” width=”630″ height=”418″ />

Apple și Tesla Motors au multe lucruri în comun, dar mai ales produsele pe care le vând. Acestea devin simboluri ale statutului și ale calității. Elon Musk, fondatorul Tesla Motors, ar vrea să îți poți porni mașina prin iPhone, asta dacă ți-o permiți. Informațiile vin printr-un screenshot publicat de 9to5mac din noua actualizare a platformei Tesla.

„(…) Aplicația Tesla Mobile (deocamdată, doar pentru iPhone) are noi funcționalități pentru notificări și îți permite să pornești mașina prin intermediul telefonului (dacă ți-ai uitat cheia). O aplicație Tesla pentru Android va fi disponibilă în următoarele săptămâni“, se arată în specificațiile ultimei versiuni a sistemului de operare din mașină, ajuns acum la versiunea 6.

Află și: Apple revoluționează USB-ul și aplică același principiu ca la mufa Lightning [VIDEO]

Pornirea mașinii prin telefon nu este o premieră cu adevărat, mai există soluții de la terți pentru alte mașini, dar este un pas înainte făcut de Tesla și o certificare a utilității telefonului și pentru această sarcină. Autentificarea pentru a porni mașina s-ar face prin Touch ID și funcționalitatea ar fi pregătită pentru iOS 8, noua versiune a sistemului de operare pentru iPhone.

Apple are deja CarPlay pentru a-și aduce în mașinile marilor producători serviciile sale. La începutul acestui an, Elon Musk s-a întâlnit cu directorii Apple. Atunci, s-a speculat că Tesla Motors discută o eventuală achiziție de către Apple, dar se dovedește a fi o discuție pentru o integrare mai bună a produselor celor două companii.

Citeste toata stirea iPhone, „cheie“ pentru mașină: Tesla Motors vrea să transforme telefonul Apple în așa ceva la playtech.ro.

Urmareste stirile IT & C si pe Facebook la adresa de web https://www.facebook.com/StiriITC si pe Twitter la adresa https://twitter.com/stiri_itc_ro. Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri it. Vezi titlurile cele mai importante in sectiunea de mai jos.