Crytek începe să renunțe la angajații din Marea Britanie, nu își mai permite să le plătească salariile

iunie 26 17:30 2014

Stire IT de ultima ora: Crytek începe să renunțe la angajații din Marea Britanie, nu își mai permite să le plătească salariile

Se pare că există o discrepanță destul de mare între ce spune Crytek și ce raportează site-urile de profil din industrie. Adevărul începe însă să iasă la iveală.

Crytek UK

Gamestar, un site german de profil, scrie despre Crytek că se află aproape de faiment, după ce engine-ul CryEngine nu a fost atât de bine primit de către dezvoltatorii de jocuri, iar noul titlu Ryse, nu a avut vânzările preconizate. Crytek a venit apoi cu o declarație prin care neagă aceste lucruri, și au specificat că media relatează aceste fapte în baza unor speculații și zvonuri.

Eurogamer are însă o nouă serie de informații de la angajații Crytek. 30 de angajați ai companiei, de la sediul din Marea Britanie, au plecat din momentul în care au început să apară aceste zvonuri. Mulți dintre aceștia spun că vinovat de plecarea dezvoltatorilor se face însuși Crytek, pentru că nu le-a plătit salariile sau nu a făcut-o la timp.

Sursele interne spun de asemenea că dezvoltatorul se află într-o postură destul de dificilă din punct de vedere financiar. Suspiciunile au început anul trecut, când Crytek a început să nu mai ofere bonusurile promise angajaților, și de asemenea salariile acestora au venit neregulat și cu sume mai mici decât cele discutate prin contract. Moralul este destul de scăzut în rândul angajaților, și mulți dintre aceștia nu mai au încredere în managementul Crytek.

Legat de aceste informații, compania a refuzat să mai comenteze, însă un lucru este destul de sigur, dacă cei care lucrează încă acolo, sunt nesiguri de viitorul lor, și neîncrezători în managementul companiei, aceste ”scurgeri de informații” vor continua să apară.

Citeste toata stirea Crytek începe să renunțe la angajații din Marea Britanie, nu își mai permite să le plătească salariile la playtech.ro.

Urmareste stirile IT & C si pe Facebook la adresa de web https://www.facebook.com/StiriITC si pe Twitter la adresa https://twitter.com/stiri_itc_ro. Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri it. Vezi titlurile cele mai importante in sectiunea de mai jos.