OCZ a lansat un nou SDD ultrarapid, RevoDrive 350 PCIe

aprilie 25 20:10 2014

Stire IT de ultima ora: OCZ a lansat un nou SDD ultrarapid, RevoDrive 350 PCIe

Noua linie de SSD-uri OCZ este cu siguranță una dintre cele mai bine primite de piața de entuziaști, iar odată cu apariția standardului M.2 care împinge limitele SATA-ului convențional, producătorii plusează pe acest segment.

OCZ RevoDrive 350 PCIe

OCZ a anunțat așadar noua sa linie de SSD-uri PCI Express, cu o interfață PCIe Gen 2.0 8x, care oferă o capacitate de până la 960 GB și viteze de până la 1.8 GB/s. Pentru a atinge aceste viteze fenomenale de transfer, 1.8 MB/s fiind desigur viteza maximă de citire a discului, sunt folosite 4 controllere LSI SF-2282 și memorii NAND de la Toshiba, produse în litografia de 19 nm.

Spre deosebire de generațiile anterioare de SSD-uri, noul OCZ RevoDrive 350 PCIe este construit pentru o plajă mai mare de utilizatori, de la entuziaști la gameri și la profesioniști, pentru acei utilizatori care au nevoie de fiabilitate ridicată și performanță foarte bună.

De asemenea, noul SSD RevoDrive 350 PCIe va apărea ca un singur dispozitiv în cadrul sistemului de operare și nu 4, cum se întâmpla cu generațiile anterioare. Acest lucru este posibil cu ajutorul unei tehnologii numite Virtualised Controller Architecture (VCA) 2.0, care unește controllere multiple și folosește și mai puține resurse. Tehnologia poate fi comparată cu un procesor cu 4 nuclee ce lucrează împreună.

Pe hârtie, specificațiile lui RevoDrive 350 PCIe arată foarte bine. Mai rămâne doar să așteptăm să punem mâna pe unul din aceste dispozitive să vedem cum se comportă în teste reale. Știm desigur că un astfel de produs a venit întotdeauna cu un preț destul de mare în comparație cu alternativele consumer, însă odată cu scăderile de preț pentru memorii e posibil ca prețul să nu mai fie acum o problemă majoră în achiziția acestuia.

Citeste toata stirea OCZ a lansat un nou SDD ultrarapid, RevoDrive 350 PCIe la playtech.ro.

Urmareste stirile IT & C si pe Facebook la adresa de web https://www.facebook.com/StiriITC si pe Twitter la adresa https://twitter.com/stiri_itc_ro. Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri it. Vezi titlurile cele mai importante in sectiunea de mai jos.

  Article "tagged" as:
  Categories: