ARM anunta noile GPU-uri Mali T760 si Mali T-720

octombrie 30 17:54 2013

Stire IT de ultima ora: ARM anunta noile GPU-uri Mali T760 si Mali T-720

ARM a anuntat urmatoarea generatie de GPU-uri pentru platformele mobile, Mali T760 si Mali T-720.

MALI-T7xx

Cele doua GPU-uri au fost clasificate ca fiind destinate pietei de performance, respectiv mainstream. Ambele sunt compatibile cu OpenGL ES 3.0 si se spune ca ar fi mult mai eficiente si mai scalabile decat versiunile anterioare.

“Productia si cererea pentru cipurile ARM au crescut de 10 ori in ultimii doi ani fiind fara indoiala liderul in dispozitive Android la ora actuala. Seria Mali T-700 este cosntruita pe ideea de a detine o balanta intre performanta si eficienta energetica, si in acelasi timp adaptandu-se pietei dinamice a dispozitivelor mobile. Aceasta combinatie ofera partenerilor nostri o marja competitiva fara compromisuri.” a declarat Pete Hutton, vicepresedinte executiv si director general Media Processing Division, ARM.

Mali T-760 este construit pentru a oferi performanta si probabil si pentru sisteme dedicate de High Power Computing, microsisteme, cum se numesc computerele ce folosesc platforme mobile. Acesta poate fi scalat cu pana la 16 nuclee in comparatie cu predecesorul sau care putea ajunge la doar 8 nuclee, Mali T-678. Cipul detine de asemenea o eficienta energetica cu 400% mai mare decat predecesorul sau.

Mali T-720 este primul GPU mid-range al companiei, construit cu suport pentru OpenGL ES 3.0. Este optimizat in special pentru Android, care a primit suport pentru acest API odata cu Jelly Bean. MediaTek, Rockchip si Samsung si-au exprimat interesul vizavi de noul cip ARM.

Citeste toata stirea ARM anunta noile GPU-uri Mali T760 si Mali T-720 la playtech.ro.

Urmareste stirile IT & C si pe Facebook la adresa de web https://www.facebook.com/StiriITC si pe Twitter la adresa https://twitter.com/stiri_itc_ro. Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri it. Vezi titlurile cele mai importante in sectiunea de mai jos.

  Article "tagged" as:
  Categories: