Ubuntu Edge, un smartphone care va costa 32 de milioane de dolari [VIDEO]

iulie 23 10:17 2013

Stire IT de ultima ora: Ubuntu Edge, un smartphone care va costa 32 de milioane de dolari [VIDEO]

Cei de la Canonical spera sa stranga fabuloasa suma de 32 de milioane de dolari intr-o luna pentru a incepe producatia la Edge in 2014.Ubuntuedge lansare smartphone

Chiar daca lansarea nu este conditionata de lansarea acestui smartphone, merita retinut ca acesta va fi apogeul efortului ingineresc al celor de la Canonical. In principiu, s-a ajuns la o campanie de finantare pe Indiegogo deoarece marii producatori de terminale au refuzat sa se angajeze in realizarea aparatului, de teama faptului ca nu exista un interes pentru un astfel de gadget. Astfel s-a ajuns la o cifra de 32 de milioane de dolari, o suma nemaintalnita in astfel de campanii online, pe care Canonical spera sa o stranga de la voi, internautii.

Daca va lasa sufletul sa investiti 600 de dolari intr-un dispozitiv pe care veti putea pune mana abia in luna mai 2014, atunci, macar trebuie sa stiti ce primiti. Gadgetul din imagine are 4,5 inci, o rezolutie nativa 720p si un procesor multi-core care momentan este necunoscut. Cei 4GB de memorie RAM specificati si 128 GB de spatiu integrat ar trebui sa fie cireasa de pe tort si va reaminteasca ca nu mai exista nici un astfel de aparat pe piata. Nu este exclus ca pana in mai 2014 fiecare varf de gama de la Apple, Samsung, Nokia, HTC sau LG sa vina cu astfel de specificatii, pana atunci, insa, aceste caracteristici enuntate mai sus sunt nemaiauzite.

Vine cu linii de design patratoase inspirate din Microsoft Surface si va inl avea o camera principala de 8 megapixeli si una frontala de 2 megapixeli. In partea de jos vom gasi doua difuzoare stereo, iar din conectica nu vor lipsi LTE, WiFi Dual Band, Bluetooth 4.0, NFC si suportul pentur MHL. In conditiile in care nu investiti acum 600 de dolari intr-un astfel de terminal, la momentul lansarii, daca va exista asa ceva, acelasi gadget va va costa 830 de dolari.

Marea atractie a terminalului Ubuntu Edge este data de combinatia de sisteme de operare pe care le ruleaza. Practic, pe langa o versiune de Android recenta, acest dispozitiv va fi capabil sa ruleze sistemul de operare Ubuntu in varianta de desktop. Printr-un sistem dual-boot, veti putea alege ce va intereseaza sa rulati, iar daca va incanta mai mult partea de Android, prin intermediul aplicatiei din Google Play intitulata Ubuntu for Android, veti ramane in constanta legatura cu fisierele salvate pe cel de-al doilea SO.

Desi suma pare absurda, fanii distributiei Android se pare ca sunt suficient de seriosi incat sa o investeasca. La doar cinci ore dupa inceperea campaniei, 1 milion de dolari au fost deja stransi, un semn ca n-ar fi exclus sa vedem toti banii pana la finalul lunii viitoare.

ubuntu edge smartphone

Citeste toata stirea Ubuntu Edge, un smartphone care va costa 32 de milioane de dolari [VIDEO] la playtech.ro.

Urmareste stirile IT & C si pe Facebook la adresa de web https://www.facebook.com/StiriITC si pe Twitter la adresa https://twitter.com/stiri_itc_ro. Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri it. Vezi titlurile cele mai importante in sectiunea de mai jos.

  Categories: