Radeon HD 8970M, cel mai sprinten GPU pentru mobile de la AMD

mai 16 10:00 2013

Stire din categoria Geneneral: Radeon HD 8970M, cel mai sprinten GPU pentru mobile de la AMD

Desi are mari sanse pentru mobile, cei de la AMD au fost mai rezervati in a-si lauda noua creatie: Radeon HD 8970M.

 MSI GX70-3BE AMD RAdeon HD 8970M cel mai rapid Radeon HD 8970M este cel mai nou si mai performant GPU creat de AMD. Cu speranta ca va sta in top o perioada destul mare, AMD nu s-a sfiit sa-si laude noua placa video pentru mobile cu cat mai multe superlative. Are de doua ori mai multe nuclee decat Radeon 8800M, un salt de la 640 la 1280 de unitati de procesare. Cu toate acestea, se apropie destul de mult de fostul lider al companiei pe acest segment: Radeon 7970M.

Lansat pentru a fi un concurent serios pentru GeForce GTX 680M, dupa spusele celor de la AMD, noul 8970M nu are nici un fel de probleme in a-l depasi in orice test. Din pacate, pentru ca aceste afirmatii vin de la AMD si nu de la un tester obiectiv, trebuie primite cu un pic de reticenta. Aparent, este vorba de o diferenta de aproximativ 12 – 20%, suficient cat sa obtina titlul de cel mai rapid GPU de pe piata de notebook-uri.

Pentru ca o placa video pentru sisteme portabile are nevoie de un exponent serios din aceasta clasa, AMD a colaborat cu MSI pentru a lansa un sistem high-end cu Radeon 8970M. Numele acestuia este MSI GX70-3BE, un notebook de 17 inci cu un procesor AMD A10. Momentan, sunt convins ca aceasta victorie nu va dura mai mult de cateva luni, moment in care NVIDIA va lansa seria 700 pentru mobile. Pana atunci insa, orice realizare trebuie laudata, iar efortul celor de la AMD cu siguranta trebuie celebrat.

. Citeste toata stirea Radeon HD 8970M, cel mai sprinten GPU pentru mobile de la AMD la playtech.ro.

Nu rata celelalte stiri din categoria General. Vezi titlurile cele mai importante de mai jos.

Urmareste site-ul nostru si pe Facebook la adresa de web https://www.facebook.com/StiriITC si pe Twitter la adresa https://twitter.com/stiri_itc_ro. Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  

  Categories: