NVIDIA şi HP lansează prima staţie de lucru all-in-one

februarie 15 14:20 2012

NVIDIA şi HP lansează o nouă staţie de lucru menită să ofere o alternativă staţiilor de lucru tradiţionale printr-un design ergonomic. Noua staţie de lucru HP Z1 combină un design de tip all-in-one cu performanţa unităţilor profesionale de procesare vizuală NVIDIA Quadro.

Sistemul HP Z1 este dotat cu un ecran de 27-inci care oferă acces facil la configuraţia internă a sistemului pentru ca utilizatorii să poată schimba sau actualize componentele fără a necesita instrumente speciale. Designul ergonomic al staţiei de lucru HP nu compromite performanţa oferită, sistemul fiind capabil să ofere puterea de procesare necesară inginerilor, designerilor sau profesioniştilor.

Una dintre caracteristicile principale ale sistemului HP Z1 este introducerea unei noii serii personalizate de unităţi de procesare vizuală NVIDIA Quadro. Aceste unităţi dezvoltate în colaborare cu HP şi NVIDIA consumă mai puţină energie şi generează mai puţină căldură, necesitând un nivel redus de răcire. Dezvoltate special pentru staţiile de lucru all-in-one, unităţile de procesare vizuală Quadro 500M, Quadro 1000M, Quadro 3000M, şi Quadro 4000M oferă utilizatorilor o serie extinsă de opţiuni care pot fi folosite pentru actualizarea sistemelor.

Colaborarea NVIDIA – HP

Noua linie de unităţi de procesare vizuală NVIDIA Quadro pentru staţiile de lucru all-in-one a apărut datorită colaborării extinse dintre NVIDIA şi HP, ce a avut ca scop oferirea unor procesoare care să respecte standardele de performanţă, mecanice şi termice specifice acestor sisteme. Rezultatul este reprezentat de o serie de unităţi de procesare vizuală care oferă puterea de procesare într-un format care era orientat, până acum, către utilizatorii obişnuiţi.

Cea mai ridicată calitate vizuală

Noua linie de unităţi de procesare vizuală Quadro All-in-one oferă cea mai ridicată calitate vizuală şi performanţă, datorită memoriei de 2GB GDDR5, ce permite mai multă interactivitate pentru manipularea unor seturi mai mari de date. Teselarea dinamică permite un nivel sporit de detalii geometrice pentru obţinerea mediilor şi a scenelor la o calitate cinematică.

Arhitectura paralelă NVIDIA CUDA este folosită pentru aplicaţii de top ale dezvoltatorilor de aplicaţii profesioniste, Adobe, Autodesk şi alţii, datorită capacităţii de a mări performanţa sistemelor de calcul prin eliminarea procesării complexe de date de către CPU. Prin suportul oferit pentru standardul de culoare de 10-biti, această arhitectură oferă cel mai înalt nivel de precizie al culorii, determinând o calitate şi fidelitate vizuală sporite în operaţiunile video digitale.

Unităţile profesionale de procesare vizuală Quadro au fost construite de NVIDIA pentru a asigura cele mai înalte standarde de calitate, fiind certificate pentru un spectru larg de aplicaţii precum CAD, sau aplicaţiile dezvoltatorilor Adobe, Autodesk sau Dassault Systemes.

Disponibilitate şi preţuri

Unităţile de procesare vizuală NVIDIA Quadro all-in-one Quadro 500M, Quadro 1000M, Quadro 3000M, şi Quadro 4000M, au disponibilitate imediată.

. Citeste tot la pcworld.ro.

  Categories: