Google, spionul din cer

iunie 25 18:00 2014

Stire IT de ultima ora: Google, spionul din cer

Acum câteva săptămâni, Google a achiziționat foarte silențios un start-up pe nume Skybox. La fel ca multe dintre achizițiile gigantului, nu au existat prea multe discuții în industrie pe această temă.

Skybox Google Maps

Fie că e vorba de o idee foarte bună sau de o tehnologie pe care cred ei că o pot folosi, compania se mișcă rapid, iar ofertele generoase sunt rareori refuzate de oamenii care au muncit câțiva ani pentru a ridica o companie mică și inovatoare. Skybox deține o tehnologie necesară pentru Google ca să poată activa implementarea de imagini live în Google Maps.

Imaginați-vă că puteți vedea starea traficului în timp real, chiar și de la sute sau mii de kilometri distanță de locul respectiv. Sau că puteți vedea o stradă pe care locuiește un apropiat. Pe timp de zi ar putea fi interesant, iar după 10 noaptea strada respectivă ar putea fi plină de o mulțime de dubioși care caută un loc la pub-ul din apropiere. Totul sună destul de SF și desigur că pare genul de tehnologie la care ar putea avea acces CIA-ul, însă și Google are permisiunea de a folosi imagini cu o rezoluție foarte bună, pentru serviciul Google Maps.

Momentan este destul de incert faptul că Google va folosi tehnologia de la Skybox pentru propriul serviciu de hărți, sau că o va face disponibilă publicului larg, însă e o idee care ne-ar putea amuza sau îngrijora pe viitor. Pentru cei pasionați de filme, care au impresia că ceea ce scriem noi seamănă cu tehnologiile din filme, vă lăsăm mai jos discursul dintr-un film care amintește de Skybox, “Person of Interest”

 

Citeste toata stirea Google, spionul din cer la playtech.ro.

Urmareste stirile IT & C si pe Facebook la adresa de web https://www.facebook.com/StiriITC si pe Twitter la adresa https://twitter.com/stiri_itc_ro. Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri it. Vezi titlurile cele mai importante in sectiunea de mai jos.

  Article "tagged" as:
  Categories: