Sony are nişte proiecte ambiţioase pentru realitate augmentată [VIDEO]

aprilie 28 15:00 2014

Stire IT de ultima ora: Sony are nişte proiecte ambiţioase pentru realitate augmentată [VIDEO]

Deşi nu ştim când vom vedea astfel de funcţii întroduse în PlayStation 4, Sony are nişte idei interesante pentru .

SonyAR_demo realitate augmentativa playstation move

Datorită tehnologiei avansate integrate în noul senzor Kinect 2.0, mulţi sunt tentaţi să creadă că Microsoft conduce detaşat competiţia pentru aplicaţii de realitate augmentată. În practică însă, Sony lucrează intens la nişte proiecte AR care s-ar putea să ne lase cu gura cascată.

Pentru că ne dorim de mult să interacţionăm cu obiecte virtuale într-un mediu cât se poate de real, în următorii ani, s-ar putea să ofere astfel de elemente. Câteva demonstraţii ale unor astfel de concepte au fost publicate zilele trecute pe YouTube. Aceastea provin de la laboratoarele PlayStation din Japonia şi sunt menite să funcţioneze ca un preview pentru ceea ce vom putea să realizăm în jocurile care suportă controllerul PlayStation Move.

Primul clip demonstrează naturaleţea cu care poate curge apă din două cutii virtuale care de fapt sunt nişte cartoane pătrate. În ecuaţie este introdusă şi o răţuşcă virtuală, pentru a face efortul de calcul un pic mai complex. Al doilea clip este şi mai impresionant deoarece ne demonstrează cum poţi lumina cu lanterna, într-un mod realist, un dinozaur din sufrageria voastră.

Cu speranţa că acestea sunt doar primele episoade dintr-un serial fantastic, sunt curios ce ne rezervă în continuare echipa de cercetători.

Citeste toata stirea Sony are nişte proiecte ambiţioase pentru realitate augmentată [VIDEO] la playtech.ro.

Urmareste stirile IT & C si pe Facebook la adresa de web https://www.facebook.com/StiriITC si pe Twitter la adresa https://twitter.com/stiri_itc_ro. Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri it. Vezi titlurile cele mai importante in sectiunea de mai jos.