Un inginer Microsoft într-o poziție cheie pleacă la Google


decembrie 18 14:37 2013

Stire IT de ultima ora: Un inginer Microsoft într-o poziție cheie pleacă la Google

Blaise Auguera y Arcas, un inginer Microsoft expert în imagistică, un om care a jucat un rol important în dezvoltarea lui Bing, a plecat de la Microsoft în favoarea unui job la Google.

Microsoft Google

Arcas a confirmat în cursul zilei de luni printr-un tweet și printr-un post succint pe blogul său personal decizia de a pleca la rivalul lui Microsoft, motivând că a fost cea mai grea decizie din viața lui. La Microsoft, Balise Arcas a fost concentrat pe mapping și realitate augmentată, ”dispozitive purtabile” și interfețe de utilizare. Arcas a fost apreciat ca inginer Microsoft și a supravegheat dezvoltarea lui Photosynth, o aplicație pentru panoramare 3D.

Auguera y Arcas s-a angajat la Microsoft în 2006 după Seadragon Software, o companie pe care a creat-o în 2003 și a fost achiziționată de gigantul software. Începând de atunci, acesta s-a concentrat pe tehnologiile din spatele lui Photosynth.

Chiar dacă angajații pleacă din companii destul de des, din diverse motive, strategiile dintre Microsoft și Google au dus la adevărate lupte de custodie ale angajaților. Spre exemplu, Google a anunțat în 2005 că îl angaja pe Kai-Fu Lee, un expert în recunoașterea vocală, iar Microsoft l-a dat în judecată pe Lee și pe Google, motivând că aceștia încălcau o clauză de concurență de un an, pe care Lee îl semnase cu Microsoft. Google a recurs la aceeași metodă cu Microsoft, iar disputa s-a încheiat în decembrie 2005, fără a fi dezvăluite detaliile înțelegerii.

Din câte se pare, nu va exista o problemă cu plecarea lui Arcas, de acum fostul inginer Microsoft. Un purtător de cuvânt al companiei a spus că Arcas a fost un coleg nemaipomenit și că îi doresc succes în acțiunile sale viitoare.

Citeste toata stirea Un inginer Microsoft într-o poziție cheie pleacă la Google la playtech.ro.

Urmareste stirile IT & C si pe Facebook la adresa de web https://www.facebook.com/StiriITC si pe Twitter la adresa https://twitter.com/stiri_itc_ro. Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri it. Vezi titlurile cele mai importante in sectiunea de mai jos.

  Article "tagged" as:
  Categories:
scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.