Cum funcționează Ozempic / Wegovy (semaglutida), medicamentul care chiar ajută la slăbit

ianuarie 24 10:50 2023

Stiinta si Tehnologie: Cum funcționează Ozempic / Wegovy (semaglutida), medicamentul care chiar ajută la slăbit

Semaglutida, vândută sub formă de Ozempic și Wegovy, a devenit cunoscută publicului ca un medicament eficient pentru pierderea în greutate anul trecut, promovată intens pe rețelele sociale (inclusiv de celebrități precum Elon Musk).

Creșterea neașteptată a cererii pentru medicament a provocat o penurie la nivel mondial. Producerea medicamentului, livrat sub formă de injecție săptămânală autoadministrată, implică o configurație unică de producție, așa că va dura ceva timp pentru a restabili aprovizionarea globală.

Semaglutida (sub formă de Ozempic) este un medicament eficient în gestionarea diabetului de tip 2, iar deficitul le-a pus probleme unor bolnavi de diabet în ce privește găsirea în farmacii a tratamentului. Pentru multe persoane cu diabet, Ozempic asigură  controlul nivelului de zahăr din sânge (și ajută la slăbit) mai eficient decât alte medicamente.

Semaglutida sub formă de Wegovy este concepută special pentru pierderea în greutate. Autoritățile de reglementare din Statele Unite și Australia au aprobat recent Wegovy în acest scop.

. Sursa Cum funcționează Ozempic / Wegovy (semaglutida), medicamentul care chiar ajută la slăbit – scientia.ro.

Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri din din Stiinta si Tehnologie. Vezi titlurile cele mai importante in sectiunea de mai jos.

scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.