Facebook protejează adolescenţii şi copiii printr-o serie de noi tool-uri pe Instagram şi Facebook

noiembrie 23 04:26 2022

Stire IT din Comunicatii: Facebook protejează adolescenţii şi copiii printr-o serie de noi tool-uri pe Instagram şi Facebook

Meta a început să ia tot mai multe măsuri pentru a proteja intimitatea copiilor şi adolescenţilor, iar cea mai nouă măsură de genul implică lansarea unor tool-uri. Ce e drept gigantul american a tot fost presat de autorităţile din SUA să reglementeze mai bine Privacy-ul pentru minori.

Compania a adăugat extra-uri la funcţia People You May Know, limitând vizibilitatea listei de prieteni şi aducând noi tool-uri care împiedică propagarea de poze intime. People You May Know este o funcţie care îţi permite să te reconectezi la prieteni mai vechi, doar că acum adolescenţii nu vor mai vedea conturile considerate suspecte. Ce e un cont suspect? Unul raportat recent de către o persoană tânără.

Butonul de mesagerie va dispărea pentru aceste persoane suspecte, adulţi care au fost raportaţi la Meta pentru comportament nepotrivit. Atunci când adolescenţii vor trimite mesaje adulţilor va apărea o fereastră pop up, în care cei mici sunt întrebaţi dacă ei chiar cunosc acea persoană în viaţa reală. Apoi apare un anunţ Safety Notice, listând opţiuni prin care se poate opri contactul cu acea persoană.

În plus, adolescenţii care îşi fac cont pe Facebook vor avea cele mai sigure opţiuni de Privacy activate şi cele mai stricte. E vorba despre cine le poate vedea lista de prieteni, paginile şi oamenii urmăriţi, posturile în care sunt taguiţi şi cine le poate comenta la postări. Setări similare apar şi pe Instagram. Meta a anunţat şi un parteneriat cu Centrul Naţional pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi pentru a crea o platformă pentru a înlătura toate pozele cu tineri ce apar pe Facebook fără aprobarea lor.

The post Facebook protejează adolescenţii şi copiii printr-o serie de noi tool-uri pe Instagram şi Facebook appeared first on gadgets & lifestyle..

. Sursa connect.ro.

Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri din comunicatii. Vezi titlurile cele mai importante mai jos.

scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.