Ce poate procesorul Apple A16 aflat la interiorul lui iPhone 14 Pro?

septembrie 08 03:24 2022

Stire IT din Comunicatii: Ce poate procesorul Apple A16 aflat la interiorul lui iPhone 14 Pro?

Apple a prezentat în seara de 7 septembrie 4 modele iPhone noi şi în premieră a ales să pună un CPU last gen pe două dintre ele. Astfel iPhone 14 şi 14 Plus au CPU Apple A15, iar noul Apple A16 ajunge pe iPhone 14 Pro şi iPhone 14 Pro Max. Aflaţi ce poate acest procesor în rândurile următoare.

Noul chip are 16 miliarde de tranzistori şi este primul CPU Apple bazat pe tehnologie de 4 nanometri, de la TSMC. Acest chipset hexa core are 2 nuclee pentru performanța ridicată şi 4 nuclee de înaltă eficienţă. Apple afirma că aceste 4 nuclee folosesc o treime din energia consuma de concurenţă pe SoC-uri similare.

Apple A16 include şi un GPU cu 5 nuclee, un neural engine 16 core şi un nou display engine. El ajuta la atingerea unei luminozităţi deosebite, la anti aliasing, la Always On Display şi refresh rate-ul de 1 Hz. Neural engine-ul poate realiza 17 trilioane de operaţii pe secundă, iar cipul poate face 4 trilioane de operaţii per fotografie.

GPU-ul are o lăţime de bandă a memoriei cu 50% mai mare, iar Apple afirma că Apple A16 Bionic e capabil să fie cu 40% mai rapid decât chipseturi rivale. Faptul că Apple A15 rămâne totuşi pe iPhone 14 şi 14 Plus poate fi perceput negativ de fanii Apple totuşi, făcând ca iPhone 13 şi 14 să fie aproape identice.

The post Ce poate procesorul Apple A16 aflat la interiorul lui iPhone 14 Pro? appeared first on gadgets & lifestyle..

. Sursa connect.ro.

Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri din comunicatii. Vezi titlurile cele mai importante mai jos.

scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.