Netflix şi Sennheiser au lansat Spatial Audio pentru toţi utilizatorii, prin tehnologia Ambeo

iulie 08 06:29 2022

Stire IT din Comunicatii: Netflix şi Sennheiser au lansat Spatial Audio pentru toţi utilizatorii, prin tehnologia Ambeo

Netflix şi Sennheiser au anunţat lansarea funcţionalităţii Spatial Audio pentru toţi utilizatorii Netflix, mulţumită tehnologiei Sennheiser AMBEO. Indiferent ce terminal foloseşti pentru playback şi indiferent de setup-ul tău de difuzoare, vei beneficia de această funcţionalitate.

Evident contează mult ce hardware ai totuşi pentru redarea sunetului. Totuşi mai toate căştile şi boxele vor reda acum o extra… spaţialiatate. AMBEO este denumirea folosită de Sennheiser pentru produse legate de randarea de sunet şi plasarea sa în spaţiu. „Randarea de Sunet” poate fi un concept nou pentru unii. Ideea este de a procesa un semnal audio într-un mod similar cu modul în care este randată grafica computerizată sub formă de imagine 3D sintetică.

Tehnologiile mai vechi de spaţializare se axau pe canale diferite de înregistrare şi playback (faţă, stânga, dreapta, spate). Acum randarea de sunet se face prin calculul şi procesarea semnalului final de sunet pe care urechile trebuie să îl primească. „Stranger Things” sezonul 4 se numără printre producţiile care au parte de acest upgrade acustic. Pe lista de titluri suportate se află şi „Red Notice”, „The Witcher” şi viitoarea serie „Resident Evil”.

În acest moment doar un număr limitat de producţii Netflix au suport Netflix Audio, dar utilizatorii pot căuta în descriere titlurile cu iconuri 5.1 sau ATMOS. Pentru a beneficia de acest tip de acustică aveţi nevoie de output setat pe stereo şi atât. Ambeo randează mixajul audio imersiv pe două canale.

The post Netflix şi Sennheiser au lansat Spatial Audio pentru toţi utilizatorii, prin tehnologia Ambeo appeared first on gadgets & lifestyle..

. Sursa connect.ro.

Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri din comunicatii. Vezi titlurile cele mai importante mai jos.

scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.