De ce trebuie să dormim pe întuneric


iunie 18 02:00 2022

Stiinta si Tehnologie: De ce trebuie să dormim pe întuneric

Dormitorul modern este plin de lumină ce provine de la strălucitoarele monitoare de calculator, radiourile cu ceas sau de la alte dispozitive electronice care emit o lumină intermitentă şi strălucitoare. Problema este că expunerea îndelungată la lumină pe timp de noapte provoacă o serie întreagă de probleme de sănătate.

Pentru a înţelege de ce este atât de rea expunerea prelungită la lumină pe timp de noapte trebuie să ne referim la evoluţia umană. Înainte de sfârşitul epocii de piatră oamenii au fost expuşi acţiunii a două tipuri diferite de lumină naturală care sunt responsabile pentru reglarea ritmului circadian. Oamenii din acele timpuri aveau în timpul zilei lumina de la Soare în timp ce noaptea aveau lumina de la Lună şi stele şi, probabil, lumina de la focurile de tabără. Acest model binar bazat pe succesiunea dintre zi şi noapte a rămas inexorabil iar programarea noastră biologică i-a urmat exemplul.

. Sursa De ce trebuie să dormim pe întuneric – scientia.ro.

Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri din din Stiinta si Tehnologie. Vezi titlurile cele mai importante in sectiunea de mai jos.

  Article "tagged" as:
  Categories:
scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.