Tesla retrage maşini din cauza supraîncălzirii procesoarelor AMD Ryzen


mai 14 16:00 2022

Stire IT din Comunicatii: Tesla retrage maşini din cauza supraîncălzirii procesoarelor AMD Ryzen

Tesla se confruntă cu o retragere a unui lot de maşini, care are de suferit din cauza supraîncălzirii procesoarelor AMD Ryzen. Acele CPU-uri s-au viralizat după ce lumea a început să joace Cyberpunk 2077 pe maşinile Tesla. Acum supraîncălzirea nu mai face lucrurile aşa amuzante.

Se pare că există o problemă între funcţia Supercharging şi procesoarele Ryzen, provocând erori şi probleme cu temperatura. Atunci când acumulatorul unei maşini Tesla începe o încărcare la Supercharger procesorul se va încălzi peste măsură, provocând defecţiuni la nivelul ecranului de infotainment. Apar lag, freeze-uri şi chiar se va opri respectivul ecran, lucru grav pentru că el afişează funcţii vitale ale maşinii

Conform experţilor prioritizarea e necazul aici, iar sistemul de răcire nu reuşeşte să răcească simultan în mod eficient şi bateria şi procesorul. Evident bateria primeşte grosul răcirii, iar CPU-ul este lăsat de izbelişte. NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) i-a forţat pe cei de la Tesla să retragă nu mai puţin de 130.000 de maşini.

Iată şi modelele afectate:

  • Model 3 2022
  • Model S 2021-2022
  • Model X 2021-2022
  • Model Y 2022

Scapă nevătămate modelele mai vechi, care au procesor Intel Atom. Tesla promite că va rezolva tot doar cu o actualizare software. Nu este prima mare retragere de produse Tesla, mai ales că ne amintim de problemele cu portierele lui Model X.

The post Tesla retrage maşini din cauza supraîncălzirii procesoarelor AMD Ryzen appeared first on gadgets & lifestyle..

. Sursa connect.ro.

Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri din comunicatii. Vezi titlurile cele mai importante mai jos.

scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.