China spune că sateliții Starlink reprezintă un risc


decembrie 29 13:55 2021

Stire IT din Comunicatii: China spune că sateliții Starlink reprezintă un risc

După ce comunitatea astronomilor s-a declarat nemulțumită în repetate rânduri de prezența pe orbită a sateliților Starlink ai SpaceX, se pare că aceștia au început să constituie o problemă și pentru întregi țări. Conform CNET, China a înaintat o plângere la Națiunile Unite cu privire la două momente în care stația spațială Tiangong, care se află în construcție în acest moment, era aproape de o coliziune cu sateliții SpaceX.

Conform oficialilor chinezi, stația a fost nevoită să efectueze manevre de evitare pe 1 iulie și pe 21 octombrie 2021 pentru a minimiza șansele unei coliziuni. Acuzațiile sunt verificate de observațiile unui astronom, Jonathan McDowell, din ambele zile.

De asemenea, China a mai spus că sateliții Starlink nu sunt tot timpul „predictibili”. În incidentul din octombrie, satelitul Starlink realiza manevre „continue” într-o manieră care făcea ca traiectoria sa să fie greu de prezis.

În plângerea sa oficială, China a cerut secretarului general al ONU să amintească țărilor (adică Statelor Unite) de faptul că părțile implicate în Tratatul Spațiului Cosmic sunt responsabile pentru incidente din afara planetei, chiar dacă în acestea sunt implicate și companii private.

China a creat însă și ea destule incidente în trecut. O rachetă anti-satelit testată în 2007 constituie și astăzi un pericol pentru Stația Spațială Internațională și alte navete, care se pot lovi de rămășițele sale, rămase pe orbită.

The post China spune că sateliții Starlink reprezintă un risc appeared first on gadgets & lifestyle..

. Sursa connect.ro.

Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri din comunicatii. Vezi titlurile cele mai importante mai jos.

  Article "tagged" as:
  Categories:
scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.