Apple lansează două noi iPad-uri. iPad Mini vine cu TouchID integrat în butonul de power


septembrie 14 22:21 2021

Stire IT din Comunicatii: Apple lansează două noi iPad-uri. iPad Mini vine cu TouchID integrat în butonul de power

Apple a prezentat astăzi noi iPad-uri, mai exact o nouă versiune a iPad-ului său clasic, cu ecran de 10,2 inci, precum și o nouă versiune de iPad Mini.

iPad (clasic)

Prezentarea noilor tablete a început cu o mențiune a lui Tim Cook, care a subliniat faptul că Apple a înregistrat o creștere de 40% în vânzări în ultimul an pe acest segment. Astfel, pentru a rămâne în continuare liderul pieței, Apple a introdus noul iPad, care are în interior procesorul Bionic A13, cu care performanța devine cu 20% mai bună față de versiunea precedentă de iPad. De asemenea, compania din Cupertino susține că acest nou iPad este de 3 ori mai rapid decât cel mai bine vândut Chromebook și de 6 ori mai rapid decât tabletele cu Android.

Un upgrade important l-a primit camera de selfie de pe noul iPad, care este acum aceeași ca cea de pe iPad Pro, un ultrawide de 12MP. Mai mult, aceasta vine și cu o funcție numită Center Stage, care are rolul de a se asigura că utilizatorul tabletei rămâne tot timpul în centrul imaginii și care va putea fi folosită în aplicații de videoconferințe precum FaceTime, Zoom sau BlueJeans, dar și în cele de social media, precum TikTok.

Ecranul are o diagonală de 10,2 inci, fiind Retina Display-ul cu care Apple ne-a obișnuit, iar noul iPad va avea conectivitate LTE. De asemenea, va beneficia și de noile funcții introduse odată cu iPad OS 15, precum widget-uri pentru aplicații, controale noi pentru multitasking, Quick Note și nu numai.

Noul iPad pornește de la 329 de dolari în versiunea cu 64GB de stocare și va fi disponibil în două culori – Space Gray și Silver.

iPad Mini

Nu te lăsa păcălit de dimensiuni, iPad Mini a fost adevăratul star al porțiunii dedicate tabletelor din show-ul Apple. Noul iPad Mini a primit poate cel mai important upgrade dintre toate produsele prezentate în această searaă de Apple, tableta fiind acum mai subțire și ușoară, și având un ecran Liquid Retina de 8,3 inci cu margini mai reduse. Acest display atinge o luminozitate de 500 de niți și include True Tone, pentru o reprezentare a culorilor cât mai fidelă.

Pentru că marginile sunt acum mai subțiri, Apple a eliminat Touch ID-ul de pe partea frontală a tabletei, luând decizia de a-l integra pe butonul de Power.

Înăuntru se află același procesor de pe noul iPad, Bionic A13, care oferă lui iPad Mini o performanță cu 40% a CPU-ului mai bună decât la generația anterioară. De asemenea, și la capitolul GPU performanța crește simțitor, cu nu mai puțin de 80 de procente.

Noul iPad Mini vine cu conectivitate 5G și o cameră de 12MP pe spate, cu f/1.8, despre care Apple spune că va putea realiza fotografii mai bune în lumină scăzută. Pe față se află tot un senzor de 12MP, același de pe noul iPad de 10,2 inci, care dispune și de funcția Center Stage. iPad Mini poate înregistra în 4K și se încarcă pe USB-C, cu maxim 20W.

Noul iPad Mini pornește de la 499 de dolari, și va fi disponibil de săptămâna viitoare.

The post Apple lansează două noi iPad-uri. iPad Mini vine cu TouchID integrat în butonul de power appeared first on gadgets & lifestyle..

. Sursa connect.ro.

Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri din comunicatii. Vezi titlurile cele mai importante mai jos.

scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.