Apple s-a răzgândit: întoarcerea angajaților la birou e amânată


iulie 20 15:16 2021

Stire IT din Comunicatii: Apple s-a răzgândit: întoarcerea angajaților la birou e amânată

După ce la începutul verii, Apple anunța că angajații săi vor reveni la birou odată cu startul lunii septembrie, într-un model hibrid (3 zile de muncă la birou pe săptămână), acum se pare că gigantul din Cupertino s-a răspândit ca urmare a creșterilor de infectări cu varianta Delta a COVID-19, conform Bloomberg.

Astfel, revenirea la birou a fost momentan doar amânată, până la începutul lunii octombrie „cel puțin”, arată o comunicare internă a companiei.

Decizia de a reveni la birouri a fost oricum una controversată printre angajații Apple. Mai mulți angajați s-au reunit într-un canal intern de Slack pentru a-i scrie o scrisoare CEO-ului Tim Cook prin care cereau acceptarea unei politici mai flexibile de lucru în regim „work-from-home”. Deirdre O’Brien, vicepreședinte al Apple, a fost cea care a răspuns scrisorii, precizând că „o colaborare în persoană este esențială culturii și viitorului nostru”.

Apple este una dintre companiile care nu susțineau conceptul de lucru de la distanță înainte de pandemie, și deși acum este hotărâtă să ofere angajaților săi două zile de muncă de acasă, alți giganți din Silicon Valley sunt deja mult mai permisivi. CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, spre exemplu, este cel care le-a spus anul trecut celor de la The Verge că se așteaptă ca jumătate din compania sa să facă trecerea la munca remote în următorii 5-10 ani. Și Google a precizat că se așteaptă ca 20% din angajații săi să prefere în continuare să lucreze de acasă după ce birourile vor fi din nou deschise.

Indiferent de planurile celor de la Apple pentru întoarcerea la birou, este cert faptul că angajații vor fi notificați cu cel puțin o lună înainte de a fi nevoiți să renunțe la regimul de muncă work-from-home.

The post Apple s-a răzgândit: întoarcerea angajaților la birou e amânată appeared first on gadgets & lifestyle..

. Sursa connect.ro.

Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri din comunicatii. Vezi titlurile cele mai importante mai jos.

scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.