WatchOS 8 va introduce urmărirea frecvenței respiratorii în somn


iunie 09 12:04 2021

Stire IT din Comunicatii: WatchOS 8 va introduce urmărirea frecvenței respiratorii în somn

Cu Apple Watch, utilizatorii își pot urmări deja tiparele de somn. Cu toate acestea, la WWDC 2021, Apple a anunțat o actualizare majoră a ceasurilor sale inteligente cu watchOS 8 și una dintre noile caracteristici pe care le putem aștepta cu nerăbdare, mai exact urmărirea frecvenței respiratorii a somnului. Aceasta este măsurarea numărului de respirații pe care le facem pe minut.

Potrivit Apple, „pentru a face acest lucru, Apple Watch folosește accelerometrul încorporat pentru a măsura frecvența respiratorie în timp ce dormi, iar aceste informații pot fi vizualizate, împreună cu tendințele de-a lungul timpului, în aplicația Health de pe iPhone.” Deci, de ce este acest lucru important? De ce ar trebui să măsurăm numărul de respirații pe care le facem pe minut în timp ce dormim?

Ei bine, dacă te-ai trezit vreodată mai obosit decât erai când te-ai culcat sau dacă ai tensiune arterială crescută, unul dintre motive ar putea fi cauzat de ceea ce este cunoscut sub numele de apnee obstructivă în somn. Măsurând numărul de respirații pe care le ai pe minut, s-ar putea să îți poți face o idee despre ceea ce nu este în regulă.

Poți chiar să iei aceste rezultate și să le arăți unui medic care ar putea să iți facă teste suplimentare pentru a vedea dacă suferi de această afecțiune, iar detectarea rapidă ar putea ajuta la prevenirea complicațiilor mai departe. Aceasta va face parte din actualizarea watchOS 8 care se așteaptă să fie lansată mai târziu în acest an.

 

The post WatchOS 8 va introduce urmărirea frecvenței respiratorii în somn appeared first on gadgets & lifestyle..

. Sursa connect.ro.

Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri din comunicatii. Vezi titlurile cele mai importante mai jos.

scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.