Apple îți va permite în curând să folosești Face sau Touch ID pentru a te înregistra la un serviciu


iunie 11 17:35 2021

Stire IT din Comunicatii: Apple îți va permite în curând să folosești Face sau Touch ID pentru a te înregistra la un serviciu

Dacă ești unul dintre cei care folosesc o singură parolă pentru a te loga pe mai multe site-uri sau tinzi să uiți parolele pe care ți le setezi, atunci noutatea introdusă de Apple la WWDC s-ar putea să-ți placă.

Într-o sesiune numită „Move beyond passwords”, Garret Davidson, inginer al Apple, a dezvăluit o nouă funcție a iOS care va permite utilizatorilor de iPhone să folosească Face ID sau touch ID în locul unei parole, pentru a se abona la noi servicii online.

Funcția se numește Passkeys și se găsește în iCloud Keychain, urmând a fi integrată în iOS 15 și macOS Monterey. Va trebui însă să existe suport third-party al aplicațiilor pentru ca această funcție să funcționeze, iar utilizarea sa va fi foarte simplă: practic, atunci când te afli pe o pagină de înregistrare a unui nou serviciu, te vei putea folosi de Face ID sau Touch ID, fără a mai fi nevoie să introduci o parolă pentru logare.

Acest lucru este posibil datorită standardului WebAuthn, care este folosit pentru a crea o pereche de chei criptografice, una publică și una privată. Spre deosebire de o parolă, o astfel de cheie nu este trimisă niciodată către server-ul remote, făcând ca Passkeys să fie o modalitate mai sigură de conectare decât parolele. Apple merge chiar mai departe, și spune că acestea sunt chiar mai sigure și decât o combinație de parolă și 2FA (two factor authentication).

Passkeys funcționează momentan doar pe dispozitive Apple, însă conform celor de la CNET, gigantul din Cupertino lucrează cu anumiți parteneri pentru a crea o soluție similară care să funcționeze și pe alte device-uri.

The post Apple îți va permite în curând să folosești Face sau Touch ID pentru a te înregistra la un serviciu appeared first on gadgets & lifestyle..

. Sursa connect.ro.

Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri din comunicatii. Vezi titlurile cele mai importante mai jos.

scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.