Coreea de Sud investește 450 de miliarde de dolari pentru a domina piața semiconductorilor


mai 16 12:00 2021

Stire IT din Comunicatii: Coreea de Sud investește 450 de miliarde de dolari pentru a domina piața semiconductorilor

Coreea de Sud a anunțat că va cheltui 450 de miliarde de dolari în următorii nouă ani pentru a prelua conducerea pieței mondiale a semiconductorilor, în ceea ce reprezintă o mișcare agresivă a țării pentru a-și stimula afacerile. Pentru comparație, președintele Biden a cerut recent Congresului să investească 50 de miliarde de dolari pe parcursul unui deceniu în National Science Foundation, concentrându-se pe calculul avansat și cercetarea semiconductorilor.

Samsung și SK Hynix sunt doi dintre principalii beneficiari ai acestei investiții, însă Bloomberg raportează că există 153 de companii numite în total. Se așteaptă ca aceste companii să conducă industria semiconductoarelor înainte, asigurând relevanța Coreei de Sud pe piața globală.

„Guvernul nostru se va uni cu companiile pentru a forma o centrală cu semiconductori”, a declarat președintele Moon Jae-in din Coreea de Sud. „Vom sprijini companiile în mod concret.” În viitor, producătorii vor putea, de asemenea, să deducă mai mult din cheltuielile de cercetare și dezvoltare din impozite, eliberând fonduri suplimentare pentru investiții.

Samsung a anunțat că își mărește investițiile cu 33,7 miliarde de dolari până în 2030, fondurile fiind împărțite între cercetarea tehnologiei de proces în curs și construirea de noi turnătorii. Compania a mai spus că a început terenul pe o nouă linie de producție din Pyeongtaek. Instalația va avea 2,1 milioane de metri pătrați de suprafață și va fi capabilă să fabrice atât DRAM de 14nm, cât și logică de 5nm cu EUV. Samsung anunțase inițial un plan de investiții de 117 miliarde de dolari până în 2030, aceasta reprezentând o creștere de 1,29 de ori mai mare față de planul inițial al companiei.

„Întreaga industrie a semiconductorilor se confruntă cu un moment important și acum a venit timpul să trasăm un plan pentru strategie și investiții pe termen lung”, a declarat Kim Ki-nam, vicepreședinte Samsung și șef al Diviziei de Soluții pentru dispozitive. „Pentru activitatea de memorie, unde Samsung și-a menținut poziția de lider incontestabilă, compania va continua să facă investiții preventive pentru a conduce industria.”

SK Hynix avea deja planuri de a construi patru noi fabrici în Yongin la un cost estimat de 106 miliarde de dolari, dar compania a anunțat astăzi că va investi 97 de miliarde de dolari suplimentari în extinderea capacității la instalațiile existente. Bloomberg are un grafic cu adevărat interesant despre modul în care fabricarea cipurilor este împărțită în funcție de țară:

Coreea de Sud construiește mai multă memorie decât orice altă națiune de pe Pământ, însă Taiwan deține cea mai mare cotă de piață datorită TSMC, în timp ce companii precum Intel și Micron dețin acțiuni mari din capacitatea de producție a SUA. Semiconductorii au făcut întotdeauna parte din discuțiile privind securitatea națională, dar lipsa de siliciu din ultimele opt luni a schimbat tonul și natura dialogului. Companiile și-au crescut investițiile în cercetare și dezvoltare și capital cu zeci de miliarde de dolari numai în 2021.  Cercetarea cu privire la semiconductori este privită din ce în ce mai mult ca o chestiune de securitate națională, iar organizațiile multinaționale precum UE și-au exprimat un interes mai mare pentru a se alătura liderilor. Coreea de Sud ar putea să nu fie ultima țară care anunță o investiție masivă în producția de cipuri și cercetare și dezvoltare în acest an.

The post Coreea de Sud investește 450 de miliarde de dolari pentru a domina piața semiconductorilor appeared first on gadgets & lifestyle..

. Sursa connect.ro.

Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri din comunicatii. Vezi titlurile cele mai importante mai jos.

scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.