Un patent Google sugerează că gigantul vrea să intre pe piața dispozitivelor pliabile


aprilie 18 09:00 2021

Stire IT din Comunicatii: Un patent Google sugerează că gigantul vrea să intre pe piața dispozitivelor pliabile

Un nou patent al celor de la Google sugerează că producătorul telefoanelor Pixel și al sistemului de operare Android este pregătit să înceapă dezvoltarea unui dispozitiv pliabil, care se va lansa în viitorul apropiat. Google ar păși astfel pe urmele lui Samsung, Huawei, Motorola sau, recent, Xiaomi, care au intrat și ei în hora producătorilor de plaibile.

Conform celor de la PatentlyApple, patentul celor de la Google nu indică exact dacă este vorba despre un telefon, un laptop sau o tabletă, compania americană numindu-l doar „device”, și remarcând problemele pe care le poate întâmpina un astfel de dispozitiv pliabil și felul în care vrea să le rezolve.

Astfel, Google evidențiază întâi problemele pe care le au mecanismele convenționale care funcționează cu o balama, spunând că dispozitivul lor ar putea „include un ansamblu cu un mecanism care glisează și un set de rotițe. Mecanismul glisant și rotițele ar opera pentru a transforma o mișcare rotațională într-una translațională”.

În traducere, Google spune că mecanismul său ar face ca un ecran să se poată îndoi fără să sufere vreo pagubă sau vreo problemă de orice fel.

Bineînțeles, faptul că acesta este doar un patent indică faptul că suntem încă departe de a vedea un pliabil făcut de Google. Este însă un indiciu că inginerii companiei americane au început să lucreze la un astfel de dispozitiv, și am putea primi mai multe informații în perioada următoare.

The post Un patent Google sugerează că gigantul vrea să intre pe piața dispozitivelor pliabile appeared first on revista connect, gadgets & lifestyle..

. Sursa connect.ro.

Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri din comunicatii. Vezi titlurile cele mai importante mai jos.

scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.