Omenirea a reușit primul zbor motorizat pe o altă planetă. NASA Ingenuity a decolat și a asolizat pe Marte


aprilie 19 14:30 2021

Stire IT din Comunicatii: Omenirea a reușit primul zbor motorizat pe o altă planetă. NASA Ingenuity a decolat și a asolizat pe Marte

NASA a făcut încă o dată istorie. La 118 ani după ce frații Wright au reușit să ridice de la sol un aparat de zbor autopropulsat și să îl mențină în aer timp de 12 secunde, în apropierea localității Kitty Hawk din Carolina de Nord, agenția spațială americană a propulsat în atmosfera marțiană elicopterul Ingenuity. Asta înseamnă că tocmai am asistat la primul zbor motorizat al omenirii pe o altă planetă.

Chiar dacă altitudinea nu a fost una impresionantă, de doar trei metri, lui Ingenuity nu i-a fost chiar ușor să se ridice de pe solul marțian. Micul aparat de zbor și-a rotit palele cu o viteză de 2500 RPM pentru a putea genera suficientă portanță într-o atmosferă care are o densitate de doar 1% din cea a Pământului.

NASA Ingenuity: Cât a durat zborul

Zborul autonom a durat 30 de secunde, timp în care Ingenuity a menținut o altitudine stabilă și a efectuat mișăcri de întoarcere pe orizontală. După ce timpul a trecut, elicopterul, care are dimensiunile unei drone foto, a asolizat în siguranță. Odată ce au primit confirmarea încheierii cu succes a testului de zbor, inginerii NASA de la Jet Propulsion Laboratory din California au izbucnit în aplauze.

Elicopterul Ingenuity face parte din „pachetul” Perseverance trimis de Agenția Spațială Americană, care mai cuprinde și roverul cu același nume. Primele imagini cu Ingenuity în timpul zborului au fost deja captate de acesta și urmează să fie trimise pe Pământ în cel mai scurt timp.

The post Omenirea a reușit primul zbor motorizat pe o altă planetă. NASA Ingenuity a decolat și a asolizat pe Marte appeared first on revista connect, gadgets & lifestyle..

. Sursa connect.ro.

Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri din comunicatii. Vezi titlurile cele mai importante mai jos.

scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.