Lansarea iOS 14.5 ar putea afecta direct Facebook. Va fie nevoie de acceptul utilizatorilor pentru urmărirea activității


aprilie 22 00:56 2021

Stire IT din Comunicatii: Lansarea iOS 14.5 ar putea afecta direct Facebook. Va fie nevoie de acceptul utilizatorilor pentru urmărirea activității

Apple a confirmat că suntem la doar câteva zile distanță de sosirea unui imens upgrade de software mobil sub formă de iOS 14.5, care a fost anticipat cu câteva luni înainte și care ar putea remodela dramatic afacerea companiilor precum Facebook. Adică companiile care depind în mare măsură de urmărirea utilizatorilor, o practică pe care acest nou upgrade de software ar trebui să o reducă brusc.

Potrivit Apple, toți dezvoltatorii de aplicații trebuie să înceapă să urmărească cadrul de transparență a urmăririi aplicațiilor de la Apple, începând de luni, 26 aprilie. Acest cadru cere dezvoltatorilor să obțină permisiunea explicită de la utilizatori pentru a le fi urmărită activitatea lor în cadrul aplicațiilor. Data lansării iOS 14.5 ar putea fi luni sau marți cel târziu.

Într-o actualizare a dezvoltatorilor de aplicații Apple publicată săptămâna aceasta, producătorul de iPhone a precizat clar că aceste schimbări se întâmplă în cele din urmă, luni. „La trimiterea aplicației pentru examinare, orice altă formă de urmărire – de exemplu, după nume sau adresă de e-mail – trebuie să fie declarată în secțiunea Informații de confidențialitate din App Store a paginii produsului și să fie efectuată numai dacă permisiunea este acordată prin AppTrackingTransparency. De asemenea, va trebui inclus un șir de scopuri în solicitare pentru a explica de ce se dorește urmărirea utilizatorul, în conformitate cu Ghidul de revizuire App Store 5.1.2. „Aceste cerințe se aplică tuturor aplicațiilor începând cu 26 aprilie 2021.” Această campanie a inclus Facebook care scoate reclame pe toată pagina împotriva Apple în mai multe ziare importante, precum The Wall Street Journal și The New York Times. CEO-ul Apple, Tim Cook, a declarat pentru podcast-ul realizat de Kara Swisher că „îi oferă utilizatorului posibilitatea de a alege dacă să fie urmărit sau nu. Și cred că este greu să te certi împotriva acestui lucru”.

The post Lansarea iOS 14.5 ar putea afecta direct Facebook. Va fie nevoie de acceptul utilizatorilor pentru urmărirea activității appeared first on revista connect, gadgets & lifestyle..

. Sursa connect.ro.

Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri din comunicatii. Vezi titlurile cele mai importante mai jos.

scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.