AMD și HPE lansează un nou supercomputer cu procesoare EPYC și soluții grafice AMD Instinct


martie 05 11:20 2021

Stire IT din Comunicatii: AMD și HPE lansează un nou supercomputer cu procesoare EPYC și soluții grafice AMD Instinct

AMD anunță un nou parteneriat cu Hewlett Packard Enterprise (HPE) și Institutul Regal de Tehnologie (KTH) din Suedia pentru a furniza un nou supercomputer numit „Dardel”.

Acesta va fi alimentat de supercomputerul HPE Cray EX cu procesoare AMD Epyc și cu acceleratorul grafic AMD Instinct ce conferă o putere de calcul de 13,5 PFlop/s, oferind un avantaj pentru cercetările științifice din Suedia.

Succesorul din viitorul apropiat

Noul supercomputer poartă numele autorului suedez Thora Dardel  și a soțului ei, pictorul Nils Dardel. Dispozitivul va fi amplasat la Centrul pentru Calcul de Înaltă Performanță (PDC) din Stockholm și va înlocui sistemul al departamentului de Infrastructură Națională Suedeză pentru Calculatoare din cadrul PDC.

PDC dezvoltă o suită de softuri de cercetare pentru domenii, precum: dinamica calculelor și fluidelor, biofizica și chimia cuantică; pentru a se asigura că softurile lor sunt eligibile pentru noul super computer și puterea sa de calcul.

Disponibilitate pentru știință

Supercomputerul Dardel va fi instalat în două etape. În prima etapă a instalării HPE va livra subansamblul de procesoare și sistemul de stocare, eveniment programat pentru vara anului curent. Această etapă preliminară a computerului va furniza utilizatorilor SINC aproximativ 65,000 de nuclee pentru realizarea cercetărilor.

În a doua etapă va fi livrat subansamblul de plăci grafice, livrare programată pentru această toamnă. De asemenea, utilizarea lui Dardel va avea două etape, prima în iulie 2021, iar a doua etapă este programată pentru ianuarie 2022.

The post AMD și HPE lansează un nou supercomputer cu procesoare EPYC și soluții grafice AMD Instinct appeared first on revista connect, gadgets & lifestyle..

. Sursa connect.ro.

Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri din comunicatii. Vezi titlurile cele mai importante mai jos.

scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.