Acer a fost lovit de atacul hackerilor. Trebuie să ofere o sumă colosală dacă își dorește fișierele înapoi


martie 24 08:10 2021

Stire IT din Comunicatii: Acer a fost lovit de atacul hackerilor. Trebuie să ofere o sumă colosală dacă își dorește fișierele înapoi

Atacurile cu ransomware sunt, din păcate, destul de obișnuite în zilele noastre, iar acum se pare că Acer este una dintre cele mai recente victime ale unui astfel de atac și ar putea fi, de asemenea, unul dintre cele mai mari de până acum, deoarece hackerii au cerut suma de 50 de milioane de dolari pentru a elibera fișierele.

Conform rapoartelor, Acer a fost lovit de atacul Ransomware Revil, unde hackerii au furat niște fișiere în acest proces. Atacatorii au publicat unele documente pe site-ul lor web ca dovadă că au încălcat sistemele Acer și cer 50 de milioane de dolari dacă Acer își dorește înapoi fișierele.

Acer nu a recunoscut că au fost vizați de atac, dar într-o declarație făcută către BleepingComputer, compania a spus: „Acer își monitorizează în mod constant sistemele IT, iar majoritatea atacurilor cibernetice sunt bine apărate. Companiile ca noi sunt în mod constant atacate și am raportat situații anormale recente observate autorităților competente de aplicare a legii și de protecție a datelor din mai multe țări. ”

Dacă acest hack sună familiar, este pentru că nu cu mult timp în urmă, CD Projekt Red, dezvoltatorul The Witcher și Cyberpunk 2077, a fost, de asemenea, lovit de o acțiune similară. Cu toate acestea, compania a refuzat să plătească răscumpărarea, ceea ce a dus la eliberarea în natură a codului sursă pentru unele dintre jocurile lor.

The post Acer a fost lovit de atacul hackerilor. Trebuie să ofere o sumă colosală dacă își dorește fișierele înapoi appeared first on revista connect, gadgets & lifestyle..

. Sursa connect.ro.

Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri din comunicatii. Vezi titlurile cele mai importante mai jos.

scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.