VIDEO SpaceX pregătește cel mai important test al rachetei Starship


noiembrie 25 15:16 2020

Stire IT din Comunicatii: VIDEO SpaceX pregătește cel mai important test al rachetei Starship

Chiar dacă a trecut ceva vreme de la declarațiile lui Elon Musk despre primul test orbital al celei mai noi și avansate rachete din dotarea SpaceX, Starship, se pare că ne apropiem cu pași rapizi de primul zbor al acesteia. Astăzi, compania deținută de Elon Musk a efectuat cu succes ultimul test la sol al propulsorului

În septembrie 2019, Musk declara că Starship va efectua primul zbor orbital în decurs de șase luni. Deși acest lucru nu s-a mai întâmplat, proiectul avansează totuși odată cu cele mai recente teste efectuate, notează Engadget.

De această dată, miliardarul a declarat că vom asista la primul zbor al rachetei săptămâna viitoare, ceea ce nu poate decât să ne bucure și să ne entuziasmeze.

Good Starship SN8 static fire! Aiming for first 15km / ~50k ft altitude flight next week. Goals are to test 3 engine ascent, body flaps, transition from main to header tanks & landing flip.

— Elon Musk (@elonmusk) November 24, 2020

Miliardarul a postat un mesaj pe Twitter în care detaliază obiectivul principal al Starship, odată cu primul zbor. În plus, pe aceeași rețea socială a apărut deja primul clip cu testul de astăzi.

Starship SN8 Static Fire!

Overview Article for this test:https://t.co/E3v5cOyEAt

Mary (@BocaChicaGal) livestreaming with the NSF Crew.

➡️https://t.co/UzsoAgGWLF pic.twitter.com/2E2eeWtvkq

— Chris B – NSF (@NASASpaceflight) November 24, 2020

Aceasta va avea ca țintă o altitudine de 15km, iar scopul testului va fi observarea comportamentului aerodinamic al acesteia, monitorizarea celor trei propulsoare principale dar și aterizarea. Precum celelalte rachete SpaceX, și Starship are capacitatea de refolosire.

 

The post VIDEO SpaceX pregătește cel mai important test al rachetei Starship appeared first on Revista connect Romania.

. Sursa connect.ro.

Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri din comunicatii. Vezi titlurile cele mai importante mai jos.

scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.