CryptoWall un virus periculos ce iti cripteaza datele

aprilie 07 09:40 2015

CryptoWall este un virus de tip Ransomware care cripteaza datel si cere o suma de bani pentru decriptare de pe calculatorul cu Windows. Este un nou tip de atac si se raspandeste deobicei prin mesaje de email de tip spam ce au atasate fisiere .pdf, .zip si odata deschise aceste fisiere, virusul incepe sa isi faca treaba. Virusul il puteti primi si daca navigati pe site-uri nesigure, folositi pluginuri de browsere nesigure sau neactualizate sau folositi un Windows neactualizat, de exemplu Windows XP. Este recomandat sa folositi doar Windows 7 sau Windows 8 cu toate actualizarile la zi!

Odata ce virusul a reusit sa cripteze datele, in special documentele word si excel, acestea NU SE MAI POT recupera decat daca aveti un backup! Singura modalitate este sa formatati tot calculatorul si sa reinstalati PC-ul pentru a fi sigur ca sunteti curat 100%!

Cum se poate preveni? Folositi o solutie Antivirus cu setarile de protectie la maxim atat pentru web cat si pentru fisiere si e-mail! Nu navigati si nu deschideti site-uri si fisiere de care nu aveti cunostiinta, ori ce este suspect trebuie ignorat! Imaginati-va ca aveti sute de documente word/xcel si acestea se pierd, nu le mai aveti!

In cazul in care la un restart de PC va apare imaginea de mai jos, inseamna ca sunteti infectat cu CryptoWall!

CryptoWall

Un alt semn ca, CryptoWall s-a instalat pe PC sunt documetele word si xcel care nu mai sunt accesibile. Vedeti in imaginile de mai jos ce mesaje de eroare primit cand CryptoWall  a pus stapanire pe PC-ul dvs.

CryptoWall cripteaza documentele

CryptoWall cripteaza documentele

NU UITATI !!! Faceti BACKUP, FOLOSITI ANTIVIRUSI, MENTINETI WINDOWS-UL ACTUALIZAT SI NU ACCESATI SITE-URI NESIGURE !

 

  Article "tagged" as:
  Categories: