Project Ara, primul smartphone modular, este funcţional [VIDEO]


octombrie 30 11:01 2014

Stire IT de ultima ora: Project Ara, primul smartphone modular, este funcţional [VIDEO]

Deşi ne-am aşteptat să mai dureze mult timp până la primul smartphone modular, se pare că al celor de la Google a ieşit deja din stadiu de proiect.

project-ara-demo smartphone modular

În urmă cu aproape doi ani, visam pentru prima oară un vis frumos sub forma unui uşor upgradabil în funcţie de necesităţile voastre hardware. La scurt timp după primul clip animat pe marginea acestui subiect, ideea a fost preluată de Google şi o echipă dedicată de ingineri şi-au făcut un scop în viaţă din materializarea Project Ara printr-un produs de serie.

Nimeni nu a crezut că vom vedea prea curând un smartphone modular din cauza provocărilor majore de design şi arhitectură hardware pe care le implică o astfel de iniţiativă. Evenimentul special a avut loc la sediul NK Labs şi a fost surprins pe video. În respectivul clip, pe care îl puteţi urmări mai jos, putem în sfârşit să vedem că Phonebloks nu este doar un proiect frumos care sună bine în teorie, ci şi un dispozitiv funcţional care rulează Android. Nu rulează ultima versiune de Android Lollipop şi nici nu sunt demonstrate în acest clip foarte multe elemente de funcţionalitate, dar progresul este evident, fie el şi pe Jelly Bean.

Tot cu ocazia acestui clip aflăm că o nouă conferinţă pe marginea Project Ara va avea loc pe 14 ianuarie. În respectivul context se va încerca motivarea dezvoltatorilor de module şi aplicaţii, dar se va demonstra şi funcţionalitatea unui nou prototip mult mai avansat decât cel din clipul ataşat. Aparent, cel de-al doilea model de smartphone modular funcţional va purta numele de Spiral 2 şi va fi mult mai flexibil când vine vorba de opţiunile oferite dezvoltatorilor, atât la capitolul performanţă cât şi la capitolul spaţiu de manevră pentru componente.

Citeste toata stirea Project Ara, primul smartphone modular, este funcţional [VIDEO] la playtech.ro.

Urmareste stirile IT & C si pe Facebook la adresa de web https://www.facebook.com/StiriITC si pe Twitter la adresa https://twitter.com/stiri_itc_ro. Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri it. Vezi titlurile cele mai importante in sectiunea de mai jos.

  Article "tagged" as:
  Categories:
scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.