SCHAFT, noul robot Google domină concurența la DARPA Robotics Challenge

decembrie 25 14:10 2013

Stire IT de ultima ora: SCHAFT, noul robot Google domină concurența la DARPA Robotics Challenge

Parcă abia acum o săptămână anunțam faptul că Google a achiziționat Boston Dynamics, compania producătoare de roboți, iar acum vestea că Google domină concurența în cadrul competiției DARPA parcă nu mai este atât de spontană. 

SCHAFT, noul robot Google

DARBA Robotics Challenge este o competiție ce are loc în fiecare an unde universitati si companii din intreaga lume îți aduc creațiile pentru a concura. SCHAFT este practic un robot produs de Team SCHAFT, o altă companie de robotică pe care Google a cumpărat-o cam în aceeași perioadă cu Boston Dynamics. Robotul celor de la Google a fost declarat câștigător cu 27 de puncte mai mult decât team IHMC care a venit pe locul doi, și care foloseau robotul Atlas creat de Boston Dynamics. Deci într-un fel Google a luat și locul doi…

 robot challenge SCHAFT

SCHAFT este un robot biped de 1.65 metri înălțime, are o greutate de 94 de kilograme și s-a mișcat exemplar printre obstacolele ce i-au ieșit în cale. Toate cele 8 echipe care s-au calificat primele sunt eligibile să primească 1 milion de dolari în fonduri pentru continuarea dezvoltării și îmbunătățirii robotului cu care au concurat, asta până la sfârșitul anului viitor când are loc următoarea competiție. Majoritatea efortului se va duce spre spre software-ul ce controlează robotul, și cu secvențele de cod ce permit robotul să realizeze toate task-urile în mod autonom însă supravegheat. SCHAFT a oferit însă o idee participanților legată de viteza și agilitatea cu care se poate mișca pe teren accidentat și poate urca scările fără ezitare în timp ce roboții celorlaltor echipe se mișcau mai încet și cu grijă.

SCHAFT Robo Challenge

Citeste toata stirea SCHAFT, noul robot Google domină concurența la DARPA Robotics Challenge la playtech.ro.

Urmareste stirile IT & C si pe Facebook la adresa de web https://www.facebook.com/StiriITC si pe Twitter la adresa https://twitter.com/stiri_itc_ro. Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri it. Vezi titlurile cele mai importante in sectiunea de mai jos.

scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.