HDD-urile Ultrastar folosesc heliu pentru a maximiza capacitatea


noiembrie 07 00:41 2013

Stire IT de ultima ora: HDD-urile Ultrastar folosesc heliu pentru a maximiza capacitatea

Modelele HDD Ultrastar, o companie ce apartine de Western Digital, folosesc heliu pentru a maximiza capacitatea pana la 6 TB.

Western Digital HDD Ultrastare

Daca pana acum exista un mit fals cum ca HDD-urile sunt etanse, acesta a devenit realitate. Fortati de goana dupa spatiu a utilizatorilor, HGST, o companie ce produce solutii de stocare enterprise sub tutela Western Digital, a lansat un HDD ce este intr-adevar etans, si foloseste heliu in loc de aer pentru a putea oferi o capacitate de pana la 6 TB.

Modelul HDD Ultrastar se numeste He6 si foloseste o tehnologie numita HelioSeal. Densitatea Heliului este de sapte ori mai mica decat cea a aerului, astfel se reduce semnificativ forta de frecare a discurilor si implicit si acapului de citire/scriere. Acest lucru permite o forta a motorului mai redusa, si posibilitatea de a monta platanele discului mai apropiate unul de celalalt.

Astfel, Ultrastar He6 contine nu mai putin de 7 platane, cu o densitate mai mare decat orice alt model de HDD existent pe piata.

Avantajul heliului nu se opreste aici. Avand in vedere frecarea mai redusa, temperatura de functionare a acestuia este implicit mai mica iar zgomotul este si el semnificativ mai redus. HDD-ul are dimensiuni normale de 3.5 inci pentru a oferi compatibilitatea cu necesitatile serverelor, consuma aproximativ 5.3 W in idle si are o greutate de 630 grame.

Acest hdd Ultrastar este conceput pentru stocarea de tip cloud si pentru datacentere si va avea, desigur, un pret pe masura.

HDD Ultrastare

Citeste toata stirea HDD-urile Ultrastar folosesc heliu pentru a maximiza capacitatea la playtech.ro.

Urmareste stirile IT & C si pe Facebook la adresa de web https://www.facebook.com/StiriITC si pe Twitter la adresa https://twitter.com/stiri_itc_ro. Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri it. Vezi titlurile cele mai importante in sectiunea de mai jos.

  Article "tagged" as:
  Categories:
scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.