Dificultatea unui joc video creşte proporţional cu… frica? [VIDEO]

noiembrie 19 14:00 2013

Stire IT de ultima ora: Dificultatea unui joc video creşte proporţional cu… frica? [VIDEO]

Pentru că tehnologia a evoluat de aşa natură, s-a ajuns în momentul în care dacă vă este… frică.  Practic, acest sentiment devine un criteriu de analiză în ceea ce privește dificultatea unui joc video.

Horror Video games titluri experiment social Nike

Iniţial, a fost gândit ca un proiect de artă pentru o lucrare de master la Univesitatea din California de Sud. Mai departe, este foarte probabil ca materialul de mai jos să nu se materializeze într-un produs comercial.

Jocul poartă numele de Nevermind şi pleacă de la frica voastră detectată cu ajutorul unei bentiţe create de . Bentița este montată pe piept şi comunică printr-un senzor USB ANT+ cu PC-ul. Prin faptul că respectivul sistem detectează variaţiile în ritm cardiac, jocul interprezează aceste simptome ca fiind specifice anxietăţii şi sentimentului de teamă, fiind astfel stabilită dificultatea unui joc video.

Erin Reynolds este numele domnişoarei responsabile de proiect, iar jocul pe care l-a creat nu se bazează aproape deloc pe sperieturile clasice cauzate de monştri care ies din tufişuri. Mai degrabă este vorba de tensiune, emoţie, presiune psihologică şi stres, simptome care împreună pot sta la baza sentimentului de frică. Premisa jocului esta una relativ simplă ce îmi pare inspirata din Inception. Practic, dintr-un rol de Neuroprober intraţi în mintea pacienţilor şi căutaţi sursa problemelor lor pe fond nervos. Deoarece niciodată în mintea unui om nu a fost “curăţenie”, fiecare misiune vă expune unor elemente şi mai tensionate.

Pe parcursul jocului, senzorul Garmin nu va înceta nici o secundă să vă transmită informaţiile de la piept către joc pentru a influenţa acţiunea şi claritatea evenimentelor exclusiv în funcţie de trăirile jucătorului. Este stabilită astfel dificultatea unui joc video. Cu un pic de ghinion, este posibil ca nici măcar să nu treceţi de prima misiune.

Clipul de mai jos ar trebui să lămurească mai multe detalii ale experienţei de gaming, iar website-ul dedicat jocului ar trebui să vă facă să regretaţi faptul că e aproape imposibil ca acesta să ajungă vreodată în magazine.

Citeste toata stirea Dificultatea unui joc video creşte proporţional cu… frica? [VIDEO] la playtech.ro.

Urmareste stirile IT & C si pe Facebook la adresa de web https://www.facebook.com/StiriITC si pe Twitter la adresa https://twitter.com/stiri_itc_ro. Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri it. Vezi titlurile cele mai importante in sectiunea de mai jos.

  Article "tagged" as:
  Categories:
scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.