Cum sa faci backup cu Windows Backup and Restore


aprilie 01 15:37 2013

Backup! Backup! Backup! Da, faceti backup indiferent de zi sau noapte, daca esti ocupat sau nu, trebuie sa iti faci backup la datele de pe laptop sau PC. Nu stii niciodata cand ai nevoie de el si atunci iti vei multumi ca nu ai pierdut datele. Backup-ul la un laptop este obligatoriu deoarece ai un singur HDD si acesta se poate strica exact cand nu te astepti. Imagineaza-ti ca lucrezi la un proiect important si deodata HDD-ul se strica, sistemul de operare nu mai raspunde, laptop-ul e inghetat si nu poti sa iti mai accesezi datele. Abia atunci vei realiza cat e de important sa ai un backup. Eu am patit-o si a fost foarte usor sa imi refac datele deoarece aveam totul salvat. In continuarea acestui articol vei vedea cat de usor poti realiza un backup folosing doar utilitarul Backup and Restore din Windows 7 Professional sau Ultimate.

Backup-ul se face neaparat pe un Hard Disk extern sau pe unul separat (daca folosesti Desktop PC). Eu personal folosesc un Hard Disk extern  Seagate cu o capaciate de  750G pentru a stoca backup-ul laptop-ului. Nu faceti backup pe acelasi Hard Disk, nu are niciun sens!

Windows 7 Professional si Ultimate au inclus optiunea de Backup and Restore, nu puteti crea backup-uri daca folositi Windows 7 Home. Pentru a porni backup-ul, mergeti la start si tastati Backup in „Search programs and Files” si executati clic pe Backup and Restore.

Windows Backup and Restore iti permite sa faci backup la toate datele tale de pe  laptop si sa creezi o imagine a sistemului de operare. La ce e buna aceasta imagine? Imagineaza-ti ca ai schimbat Hard Disk-ul sau l-ai formatat, instalezi Windows 7, rulezi Backup and Restore si repui imaginea salvata, vei avea exact acelasi Windows cand ai creat backup-ul. Nu e simplu?

Windows Backup and Restore

Folosing Windows 7 Backup, poti programa  data si ora backup-ului, poti selecta Hard Disk-ul pe care sa se creeze backup-ul,  fisierele si folderele pe care sa le includa in backup sau il lasi pe nenea Windows sa iti gestioneze el backupul. Eu va recomand sa selectati manual ce foldere sa includa backup-ul, neaparat  C:\Users deoarece aici aveti toate setarile userilor si datele de pe Desktop.

Backup0ul de Windows este tot ceea ce iti trebuie, se descurca foarte bine si la restore. In cazul in care ai nevoie de un fisier, poti sa il restaurezi doar pe aceasta din diferite zile in care s-a facut backup. Ai optiunea de al pune inapoi unde a fost in locatia lui originala, sau sa il restaurezi intr-un alt loc.

Voi cum faceti backup?

scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.