Studiu: Cat de mult afecteaza pirateria achizitiile legale de muzica

martie 21 11:10 2013

Stire din categoria Geneneral: Studiu: Cat de mult afecteaza pirateria achizitiile legale de muzica

In cazul in care nu exista suficient de multa intriga in domeniul pirateriei, un nou studiu confirma ca aceasta nu are un efect negativ asupra achizitiilor legale de muzica.

Un nou studiu publicat zilele trecute reuseste sa demonteze . Concluzia la care a ajuns un centru de cercetare din cadrul Comisiei Europene este ca download-urile ilegale de muzica nu afecteaza negativ industria muzicala si achizitiile legale de continut audio.

Studiul a fost realizat pe un numar de 16.000 de persoane din Europa. In cadrul acestuia, s-au analizat obiceiurile online ale respectivelor persoane, doar pentru ca, la final, concluzia sa fie diferita de cea la care se astepta toata lumea. Descoperirea in urma studiului a fost ca de muzica in format digital. Din cate se pare, dupa ce respectivele persoane ascultau muzica descarcata ilegal, de cele mai multe ori, ajungeau intr-un magazin virtual de unde sa o poata si cumpara.

,,Se pare ca majoritatea auditiilor muzicale consumate intr-un mod ilegal de catre indivizii participanti la studiu nu s-ar fi reflectat in achizitii daca nu ar fi existat site-urile prin intermediul carora sa efectueze download-uri ilegale.” Cu toate ca, in cel mai optimist caz, ai fi tentat sa crezi ca adevarul este undeva la mijloc, realizatorii studiului au o concluzie mult mai radicala.

Un alt rezultat interesant al aceluiasi studiu este ca servicii online precum Pandora sau Spotify nu influenteaza negativ achizitiile de muzica. Mai degraba, complementeaza respectivele achizitii.

Articolul Studiu: Cat de mult afecteaza pirateria achizitiile legale de muzica a aparut pentru prima data pe Playtech.ro.

. Citeste toata stirea Studiu: Cat de mult afecteaza pirateria achizitiile legale de muzica la playtech.ro.

Nu rata celelalte stiri din categoria General. Vezi titlurile cele mai importante de mai jos.

  Categories:
scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.