Guvernul American spune ca: ,,Datele din cloud nu apartin utilizatorilor”


noiembrie 05 10:40 2012

Stire din categoria Geneneral: Guvernul American spune ca: ,,Datele din cloud nu apartin utilizatorilor”

Cu toate ca eram convinsi ca orice proces legat de Megaupload s-a incheiat, zilele trecute, EFF a inaintat o plangere impotriva Guvernului SUA ce ar putea avea repercursiuni asupra intregului ecosistem de servicii cloud. Nu de alta, dar Guvernul Statelor Unite considera ca ti-ai cedat drepturile asupra fisierelor tale atunci cand le-ai urcat in cloud.

NSA FBI Flip EFF Megaupload

Intr-un document inaintat saptamana trecuta unui tribunal din SUA, EFF – Electronic Frountier Foundation a acuzat Guvernul SUA de intreprinderea de actiuni ilegale in momentul inchideri site-ului Megaupload. Cel mai important cap de acuzare vizeaza comportamentul autoritatilor americane in momentul in care persoane sau diverse companii au cerut acces la propriile fisiere stocate pe serverele serviciului lui Kim Dotcom. Aceasta miscare vine dupa ce mai multe organizatii au incercat sa-si recupereze fisierele legale, puse la pastrare pe Megaupload si s-au lovit de o opozitie acerba a organizatiilor guvernamentale din SUA. Alternativa oferita la momentul respectiv de Guvernul SUA oricarui individ care vrea sa-si acceseze fisierele implica mai multe aparitii in fata tribunalului, marturi si depozitii costisitoare.

Desi evenimentele in sine sunt nefericite, mai trist este argumentul adus de avocatii Guvernului, care, au afirmat fara remuscari ca ,,iti pierzi toate drepturile de proprietate stocandu-ti datele in cloud”. Argumentul nici macar nu a fost prezentat pentru acest caz particular. Aparent, termenii de utilizare impliciti cu care esti de acord in momentul in care iti urci fisierele in servicii precum Google Apps, Apple iCloud sau Amazon S3 nu-ti confera nici un fel de siguranta vis a vis de datele tale. In plus, daca Guverntul decide arbitrar ca vrea sa inchida un astfel de serviciu, tot ,,el” detine subit drepturile de utilizare asupra fisierelor stocate acolo.

Ca si exemplu concret, EFF a pornit acest proces reprezentand un individ pe nume Kyle Goodwin care avea nevoie neaparat de fisierele sale, deoarece folosea Megaupload ca o solutie de backup si serverele personale pe care avea datele originale s-au defectat. In loc ca Guvernul sa cedeze datele in cauza sau macar sa ofere un termen pentru cand vor fi disponibile, a preferat sa se uite atent la fiecare fisier al respectivului individ cu scopul de a gasi un motiv sa-l acuze de vreo faradelege. Toate acestea fara nici un fel de autorizare sau mandat din partea unui tribunal sau alte institutii.

. Citeste toata stirea Guvernul American spune ca: ,,Datele din cloud nu apartin utilizatorilor” la playtech.ro.

Nu rata celelalte stiri din categoria General. Vezi titlurile cele mai importante de mai jos.

  Categories:
scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.